Verbind je met ons

HomeVoetbal

WK-voorbeschouwing: leidt Neymar Brazilië naar een eerste Wereldbeker in twintig jaar?

Brazilië Servië betting tips betfirst

De Wereldbeker in Qatar staat meer dan ooit voor de deur en dus laten we ons licht schijnen op enkele favorieten. Eerder deden we dat al voor Argentinië, maar vandaag is dat ander Zuid-Amerikaans land aan de beurt: Brazilië.

Brazilië is eigenlijk altijd favoriet op een groot toernooi. Zijn ze dat nu ook?

Nieuwe generatie

Net als voor de Argentijnen draaide het WK in Rusland uit op een groot fiasco… En dat door de hand van ons, Belgen. Sorry not sorry. Brazilië werd er in de kwartfinale al uitgeknikkerd door de Rode Duivels en moest zo het toernooi vroeger dan voorzien verlaten.

Die uitschakeling krenkte de Brazilianen in hun eer en maakte toch wat revanchegevoelens los. Sinds 2018 verloren de Brazilianen nog amper drie keer. Eén keer moesten ze de duimen leggen voor Peru en twee keer voor Argentinië.

Brazilië bouwde de laatste jaren aan een nieuwe generatie en dat loonde. Ze wonnen maar liefst 23 van hun recentste 28 wedstrijden en konden zich met vlag en wimpel kwalificeren voor het WK in Qatar. De balans: 45 op 51 en groepswinnaar met zes punten voor op Argentinië. Zeer knap is dat.

Denk je dat de Seleçao aan het langste eind trekt? Profiteer dan vandaag van de boosted odd van 7.00.

Brazilië wint WK (boosted odd van 7.00)

 

Neymar speler van het toernooi?

Als we praten over de nationale ploeg van Brazilië, kunnen we bijna niet anders dan het hebben over Neymar da Silva Santos Junior. Neymar voor de vrienden. De extraverte winger mag dan overal ter wereld haters hebben, het blijft een begenadigd voetballer. Bovendien staat hij er altijd als hij speelt voor zijn land.

Neymar kan fantastische statistieken voorleggen bij Brazilië. Hij debuteerde in augustus 2010 en speelde sindsdien 121 interlands. Daarin was hij goed voor 75 goals en 55 assists. Met andere woorden: zo goed als elke match is hij beslissend. Fenomenale cijfers zijn het. Enkel Pelé scoorde meer voor Brazilië, maar Neymar heeft aan drie goals genoeg om hem te passeren.

Neymar was trouwens dé grote man in de WK-kwalificatiecampagne. Een gemiddelde rating van het gerenommeerde Sofascore van 8.54. Enkel Messi kwam wat in de buurt. Hij was in tien matchen zestien keer beslissend en daarmee doet niemand beter. Op het WK zou hij zomaar eens speler van het toernooi kunnen worden.

Neymar statistieken Brazilië

Neymar speler van het toernooi (notering van 11.00)

 

Welke spelers van Brazilië in de gaten houden?

Zoals we al eerder vermeldden: na het debacle in Rusland begon Brazilië stevig door te selecteren. Mannen als Willian, Douglas Costa en Coutinho zijn er niet langer bij en moesten plaats ruimen voor de jongere garde. Eén van die opvalllende mannen, was Raphinha.

Raphinha maakte vorige zomer de overstap van Leeds United naar Barcelona en is ook bij de nationale ploeg een vaste klant. Hij debuteerde in augustus 2021 en maakte meteen indruk met twee assists. Dat kan worden doorgetrokken naar de interlands die daarop volgden, want in elf matchen was hij al goed voor vijf goals en vier assists.

Wie hoogstwaarschijnlijk ook een basisplaats krijgt op het WK – indien hij fit is -, is Richarlison. De wispelturige aanvaller mag dan niet al te veel spelen bij z’n nieuwe club Tottenham, bij de Goddelijke Kanaries is hij steevast op de afspraak én een favorietje van coach Tite. En terecht, want zijn statistieken zijn verbluffend: zeven goals en twee assists in de laatste zes interlands. In de gaten houden dus…

Daarnaast kunnen we nog het volgende vermelden: Brazilië zwemt zoals gewoonlijk in de aanvallende weelde. Met Antony, Rodrygo, Vinicius Junior, Firmino en Pedro hebben ze nog heel wat luxe-invallers. Geen wonder dat ze misschien wel dé favoriet voor het WK zijn.

Must See

More in Voetbal