Verbind je met ons

HomeVoetbal

WK-voorbeschouwing: kan Louis van Gaal ‘zijn’ Oranje nog eens naar glorie leiden?

WK voorbeschouwing Nederland betting tips

De Wereldbeker in Qatar staat meer dan ooit voor de deur en dus laten we ons licht schijnen op enkele van de favorieten. Vandaag aan de beurt: onze Noorderburen uit Nederland.

Nederland is eerder een underdog voor eindwinst. Kunnen ze iedereen verrassen?

Bijna anderhalf jaar ongeslagen

Voor Nederland is het op 21 november eindelijk zover: nog eens een WK-wedstrijd. Je zou het haast vergeten dat Oranje er op het WK in Rusland in 2018 niet bij was. Die kater proberen zijn op het aankomende eindtoernooi eindelijk weg te spoelen.

Vergis je niet: Nederland heeft op de vorige WK’s waaraan het deelnam al getoond dat het een toernooiploeg kan zijn. Op het WK in Brazilië stond Louis van Gaal al aan het roer én leidde hij z’n troepen naar een verrassende derde plaats. In Zuid-Afrika haalden ze zelfs de finale, die ze wel verloren van Spanje na verlengingen.

Nederland kwalificeerde zich dit keer makkelijk voor de Wereldbeker: ze bleven concurrenten Turkije en Noorwegen voor en werden groepswinnaar. Na het fiasco op het EK van vorig jaar gooiden ze het over een andere boeg. Louis van Gaal nam over van Frank de Boer. Sindsdien verloor Nederland niet meer. Een knappe ongeslagen reeks van zeventien matchen. Kan Oranje opnieuw verrassen? Profiteer vandaag van de boosted odd.

Nederland wint WK (boosted odd van 17.00)

 

Memphis op weg naar van Persie

Veel Nederlanders houden nog ietwat de adem in, want sterke man Memphis Depay is nog niet helemaal fit verklaard. Hij liep op 22 september een hamstringblessure op, maar Xavi liet al weten dat zijn WK niet in gevaar komt. En dat is maar goed ook voor Nederland, want ze teren toch vooral op zijn klasseflitsen om te scoren.

Memphis doet het namelijk al jaren uitstekend voor de nationale ploeg en is écht de aanvalsleider geworden. Zijn statistieken in de laatste kwalificatiecampagne voor het WK en de Nations League-campagne spreken voor zich: respectievelijk twaalf goals en zes assists in tien matchen en drie goals en één assist in drie matchen.

Zijn stats voor Oranje kunnen we ondertussen toch lichtelijk fenomenaal beginnen noemen. Hij staat op 81 interlands, waarin hij 42 keer het doel wist te vinden en 30 keer aangever was. Bijna elke match beslissend dus. Hij is inmiddels zeer goed op weg om Nederlands topschutter aller tijden te worden. Om Robin van Persie bij te benen moet hij nog acht keer prikken. Begint hij daaraan op het WK?

Memphis Depay statistieken Nederland

Memphis Depay topschutter WK (notering van 23.00)

 

Welke spelers van Nederland in de gaten houden?

Grote aanvallende namen zoals vroeger – we denken aan Robin van Persie, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar – lopen er nu misschien niet meer bij bij Nederland, maar dat wil niet zeggen dat ze geen spelers hebben die kunnen verrassen of uitblinken. Wij halen alvast enkele namen aan die je best in de gaten houdt op het WK.

De Nederlander die dit seizoen het meest in vorm is, is zonder twijfel Cody Gakpo. De ranke vleugelaanvaller pronkt dit seizoen met waanzinnige statistieken voor zijn club PSV Eindhoven. In zijn 23 gespeelde wedstrijden was hij al goed voor dertien treffers en zeventien assists. In de Eredivisie alleen al was hij 21 keer beslissend in dertien duels. Hij lijkt zich verzekerd te hebben van een basisplaats.

Wie het afgelopen jaar een stevige ontwikkeling heeft doorgemaakt, is Denzel Dumfries. De wingback zal zeker en vast een van de eerste namen op het wedstrijdblad van Louis van Gaal zijn. Vorig seizoen knokte hij zich in de basis bij Inter en ook dit seizoen zit hij alweer aan één goal en drie assists. Met zijn gigantisch loopvermogen en kopkracht een enorm wapen op een eindtoernooi. Op het EK van vorig jaar was hij alvast drie keer beslissend in vier matchen.

Verder teert Oranje uiteraard nog altijd op de pure klasse van kleppers als Virgil van Dijk en Frenkie de Jong. Vooral die laatste voelt zich bij de nationale ploeg als een vis in het water en moet dé metronoom op het middenveld worden in Qatar.

Must See

More in Voetbal