Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Wie speelt er volgend seizoen in eerste klasse: Seraing of Waasland-Beveren?

Zaterdagavond weten we wie volgend seizoen in de Jupiler Pro League mag aantreden. Wordt het nieuwkomer RFC Seraing of krijgt Waasland-Beveren toch nog een verlengd verblijf in eerste klasse. In de heenwedstrijd werd het 1-1. Seraing moet dus scoren als het aanspraak wil maken op de overwinning. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Heenwedstrijd

Als we de statistieken uit de heenwedstrijd erbij nemen, dan mogen we gerust stellen dat RFC Seraing de beste ploeg was of toch alleszins de meeste dominante ploeg. Dat bewijzen een indrukwekkende elf doelpogingen tegen over slechts vijf van Waasland-Beveren. Ook het balbezit was in het voordeel van de Luikse club. Daarbovenop had Waasland-Beveren maar liefst achttien gemaakte fouten nodig om Seraing af te stoppen.

Coach Nicky Hayen van Waasland-Beveren klonk alvast niet overtuigend na de heenwedstrijd: “Een 0-0 volstaat, maar Seraing is een team dat altijd wil scoren. Ons spel zal dus beter moeten. Ik zag te weinig diepgang in mijn ploeg.” Seraing-coach Emilio Ferrera was heel positiever: “Als een ploeg verdiend had om te winnen, was het Seraing. Zeker op basis van de tweede helft. We moeten scoren in Beveren, maar dat is elke match onze doelstelling. Seraing wil altijd positief voetbal spelen.”

RFC Seraing wint de wedstrijd (notering van 2.70)

Mikautadze

Georges Mikautadze is de man die voor Seraing het verschil maakte tijdens de reguliere competitie. De topschutter uit 1B moet in het Belgische professioneel voetbal enkel onderdoen voor Paul Onuachu (30 goals) en Thomas Henry (21 goals) dit seizoen. Ook in de heenwedstrijd stond het vizier van de Franse voetballer met Georgische roots weer op scherp. Met zo’n goalgetter in je team, mag je er bijna zeker van zijn dat de Luikse club zal scoren!

RFC Seraing scoort meer dan 2.5 doelpunten (notering van 5.25)

Must See

More in Jupiler Pro League