Verbind je met ons

HomeBasketbal

Warming-up naar mogelijke finale Toronto-Golden State

Stephen Curry

Flashback naar 14 april 2018. De Warriors beginnen in de eigen Oracle Arena aan hun triomftocht door de VS. Volgens een boutade zijn er geen ‘easy games in the Western Conference’, maar daar veegt Golden State zijn broek aan.

In de eerste ronde van de play-offs worden de San Antonio Spurs vlot geklopt met 113-92 en na vijf manches worden de Texanen met 4-1 ingemaakt. Behalve in de Conference Finals tegen Houston (4-3) is het een a walk in the park voor de Warriors van superster Stephen Curry en zijn trouwe volgelingen. In de finale wordt ondanks stevig weerwerk van LeBron James Cleveland ingeblikt (4-0). Voor de mannen uit Oakland is het de derde overwinning in de NBA finals in vier jaar.

Een jaar eerder hadden de manschappen van Steve Kerr ook al met het nodige machtsvertoon de tegenstand weggeblazen. Golden State klokte finaal af op 16 zeges en een schamele nederlaag. Maar zo’n vaart zal het deze keer wellicht niet lopen. Golden State eindigde weliswaar eerste in de Western Conference, maar qua winstpercentage moest het de eerste twee plaatsen aan Milwaukee en Toronto laten.

In principe krijgen we in de NBA Finals een wedstrijd tussen Toronto en Golden State. En als er een ploeg de titelhouder kan kloppen dan is het wel Toronto. In hun twee onderlinge duels ging de overwinning telkens naar de Canadezen (113-93 en 131-128). Met Kawhi Leonard en Kyle Lowry hebben de Raptors het talent en de veelzijdigheid om er een echte finale van te maken. Jongens als Pascal Siakam en de veteranen Danny Green en Marc Gasol vervolledigen een starting five die op papier best indrukwekkend oogt.

Ondanks de steken die het hier en daar liet in de reguliere competitie spelen de Warriors nog altijd met een aura van onoverwinnelijkheid. Geen enkele ploeg kan een trio aan vedetten opstellen zoals Stephen Curry, Kevin Durant en Klay Thompson. Voor Curry moet een eventuele vijfde finale op rij eindelijk de prijs van MVP opleveren.

De Golden State Warriors winnen de Western Conference @ 1.25
De Toronto Raptors winnen de Eastern Conference @ 3.25
De Golden State Warriors winnen de Western Conference @ 1.48

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Basketbal