Verbind je met ons

HomeDarts

Voorbeschouwing UK Open Darts 2024

Uk Darts

De UK Open van 2024 staat op het programma en wordt gehouden in Butlins, Minehead. Dit toernooi, nu in zijn tweeëntwintigste editie, brengt maar liefst 160 spelers samen. Hieronder de 128 houders van een tourkaart, acht spelers van zowel de Challenge als Development tours, en 16 amateurspelers. Opvallend is de afwezigheid van Adrian Lewis en Adam Hunt, die ervoor kozen om dit jaar niet deel te nemen. De tijd dat darts slechts een kroegsport was, is allang voorbij. Spelers kunnen serieus rijk worden met de sport. De prijzenpot dit jaar blijft ongewijzigd. De winnaar mag maar liefst £110.000 mee naar huis nemen. 

Ook jij kunt geld winnen met darts en daarvoor hoef je niet eens een pijl te gooien. Op betFIRST vind je de beste weddenschappen voor darts met de hoogste wednoteringen. Maak gebruik van jouw kennis van sport en online wedden om kans te maken op mooie winsten. Doe jij ook mee met deze editie van het UK Open Darts 2024?Toernooi: UK Open Darts 2024

Datum: 1 tot en met 3 maart 2024
Locatie: Minehead, UK

Het toernooi, dat drie dagen duurt, begint met vier rondes op de eerste dag. Het unieke format zorgt ervoor dat nieuwkomers en spelers met een lagere ranking vanaf het begin een kans krijgen om zich te bewijzen, wat leidt tot interessante en soms onverwachte wedstrijden. Het ontbreken van geplaatste spelers betekent dat vanaf de vierde ronde elke loting onvoorspelbaar is, waardoor zelfs de top van de wereldranglijst elkaar vroeg in het toernooi kan tegenkomen.

Onder de spelers die een bye hebben gekregen in de eerste ronde bevinden zich Jacques Labre en Jarred Cole. In de eerste ronde is een van de meest opvallende wedstrijden die tussen Leighton Bennett, een jong talent, en Scott Mitchell, een voormalig BDO Wereldkampioen. Deze confrontatie belooft een interessante strijd te worden tussen ervaring en nieuw talent.

Het UK Open is een belangrijk toernooi op de dart kalender en door de afwijkende opzet staat dit toernooi bekend om zijn verrassingen. Minder bekende spelers krijgen de kans om zich te bewijzen tegen de gevestigde orde. En dat we zomaar nieuwe sterren kunnen gaan zien in het darts, dat blijkt wel uit de opkomst van het megatalent Luke Littler.
Wie zal dit jaar de geschiedenisboeken ingaan als de winnaar van de UK Open?

Darts UKFavorieten UK Open 2024

De Nederlander Michael van Gerwen wordt gezien als de favoriet voor de titel, mede dankzij zijn uitstekende vorm. Zo won hij de afgelopen drie avonden in de PDC Premier League Darts. Ondanks zijn dominantie heeft hij de UK Open pas drie keer gewonnen en was zijn laatste overwinning die in 2020. We hebben gezien tijdens de Premier League dat het verschil tussen winnen of verliezen slechts een enkele pijl kan zijn. Kan van Gerwen de druk aan en de titel overnemen van Gilding?

Vorig jaar kende niemand hem, nu is hij naast Michael van Gerwen elke week de grote favoriet: Luke Littler. Deze jonge vent lijkt geen zenuwen te kennen en domineert met regelmaat zijn tegenstanders. In januari won hij de Bahrain Darts Masters en werd hij als jonge speler ooit toegevoegd aan de PDC Premier League. Het is een geweldig jaar voor de Engelsman. Een toernooiwinst in de UK Open kan dit allemaal nog mooier maken. Denk jij dat hij zijn tweede PDC-titel kan pakken? Voor een overwinning van Luke Littler krijg je mooie noteringen bij betFIRST!

Wanneer het over darts gaat, vliegen de namen Littler en van Gerwen je om de oren. Maar er is één naam die misschien wat minder vaak valt, maar absoluut de spotlight verdient: Luke Humphries. De huidige wereldkampioen heeft in de afgelopen twee jaar een indrukwekkende £1,479,500 bij elkaar gespeeld, waardoor hij de PDC Order of Merit aanvoert. ‘Cool Hand Luke’ is zonder twijfel een speler om nauwlettend in de gaten te houden tijdens de UK Open 2024. Met zijn onmiskenbare talent en indrukwekkende track record is hij absoluut één van de topfavorieten.

Andrew Gilding, de verdedigende kampioen die vorig jaar verraste door Michael van Gerwen te verslaan, staat voor de taak zijn titel te verdedigen tegen een veld vol sterke tegenstanders. Ondanks zijn succes in de vorige editie, heeft Gilding moeite gehad om deze prestatie te evenaren in andere grote toernooien. Daarmee is Gilding, als titelhouder, dan ook niet de titelfavoriet en moet eerder als een outsider worden beschouwd.
Geloof jij in een overwinning van de ‘Goldfinger’?


Wedden op de Darts bij betFIRST

Wedden op darts kan een leuke en spannende manier zijn om de wedstrijden nog intenser te beleven, vooral bij een groot toernooi zoals de UK Open 2024. Mocht je nieuw zijn in de wereld sportweddenschappen, dan leggen we graag even de basismogelijkheden van wedden op darts bij betFIRST uit.

Kies je Winnaar: De meest rechttoe rechtaan dart weddenschap is simpelweg kiezen wie je denkt dat de wedstrijd gaat winnen. Dit kan een enkele wedstrijd zijn of de uiteindelijke winnaar van het toernooi(outright weddenschap). Het is een goede start voor beginners.

Handicap Weddenschappen: Als er een duidelijke favoriet is, kun je kiezen voor een handicap weddenschap. Dit betekent dat de favoriet met een virtuele achterstand begint, wat de weddenschap interessanter maakt. Het is een beetje ingewikkelder, maar kan leuk zijn als je de spelers een beetje kent.

Totale 180s: Het moment dat de 180 weer door de speaker klinkt is natuurlijk waarvoor spelers het allemaal doen én het publiek kijkt naar darts. Een leuke optie om te wedden is op het totale aantal keer dat spelers 180 scoren tijdens een wedstrijd. Hierdoor blijf je betrokken bij elke worp en kun je juichen voor elke topscore, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wie er wint.

Hoogste Checkout: Dit is een weddenschap op de hoogste score waarmee een speler een leg of set afsluit. Het vereist wat kennis van de spelers’ stijlen, maar het kan een spannende weddenschap zijn, vooral in de latere stadia van het toernooi.

Voor beginners is het belangrijk om te starten met eenvoudige weddenschappen en naarmate je meer leert over de spelers en hun prestaties, kun je experimenteren met de meer complexe opties. De UK Open 2024, met zijn open format en brede deelnemersveld, biedt veel kansen om deze verschillende soorten weddenschappen uit te proberen. Veel plezier met wedden en geniet van het toernooi!

Must See

More in Darts