Verbind je met ons

HomeWielrennen

Voorbeschouwing Tour de France 2023: wie staat er op het podium in Parijs?

Wielrennen tour cycling POGACAR Tadej en VINGEGAARD Jonas Jumbo-Visam UAE

Wielerliefhebbers worden de komende drie weken volop verwend, want zaterdag start de Tour de France van 2023.

Van 1 juli tot en met 23 juli strijden de renners om één van de meest prestigieuze prijzen die een renner kan winnen: dé Gele trui.

Wij blikken alvast vooruit naar de grootste kanshebbers om dit jaar wielergeschiedenis te schrijven.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Tour de France vind je hieronder.

Jonas Vingegaard

Niemand die om de Tourwinnaar van vorig jaar heen kan. Integendeel zelfs, na zijn indrukwekkende, maar vooral ook verrassende zege, heeft Jonas Vingegaard alleen nog maar meer stappen voorwaarts gezet.

De kopman van Jumbo-Visma won dit jaar al de O Gran Camiño en de Ronde van het Baskenland.

Met het Critérium du Dauphiné schreef hij ook nog eens de belangrijkste voorbereidingskoers op de Tour achter zijn naam.

Hij zette onder meer Adam Yates, Ben O’Connor, Jai Hindley, Jack Haig en Louis Meintjes op enkele minuten. Enric Mas en David Gaudu vielen zelfs terug naar de 17e en 30e plaats.

Heel wat concurrenten dus die Vingegaard ook in de Tour zal tegenkomen, maar niemand die eigenlijk in de Dauphiné nog maar in zijn buurt kwam.

De Deen is in topvorm en kan andermaal rekenen op waarschijnlijk de sterkste ploeg van heel de Tour om zich heen.

Met Wout van Aert, Tiesj Benoot, Wilco Kelderman, Dylan van Baarle, Sepp Kuss, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck heeft Vingegaard in principe stuk voor stuk renners van het allerhoogste niveau om zich heen.

Vingegaard wint (notering van 2.05)

 

Tadej Pogačar

Als Tadej Pogačar ergens aan de start verschijnt van een wedstrijd is hij één van de favorieten. Logisch, want de Sloveen is dan ook één van de allerbeste, misschien zelfs wel dé beste, renners van het moment.

Pogačar won de Tour inmiddels al twee keer en ook in het voorjaar was hij beresterk met overwinningen in de Ronde Van Vlaanderen, de Amstel Gold race en eindzeges in de Vuelta a Andalucia en Paris-Nice.

De renner van UAE Emirates kwam in Luik-Bastenaken-Luik echter ten val, met een kwalijke polsblessure als gevolg.

Pogačar moest daardoor een aangepast programma volgen als voorbereiding op zijn Tour. Het nationaal kampioenschap was daardoor pas zijn eerste wedstrijd sinds zijn val in Luik.

Allesbehalve dus een ideale voorbereiding op één van de zwaarste wielerwedstrijden en bovendien is de blessure nog niet voor honderd procent genezen.

Wij zetten daarom toch het Sloveense wonderkind net onder Vingegaard, al weten we allemaal dat het opnieuw een enorm spannende strijd zal gaan worden.

Pogačar wint (notering van 2.20)


Jai Hindley

Om de top drie te vervolledigen komen wij bij Jai Hindley uit. De renner van BORA-hansgrohe start voor het eerst in de Tour de France, maar dat zou geen probleem mogen vormen.

Hindley heeft de afgelopen jaren namelijk bewezen dat hij een eerste klasse Ronde renner is.

Vooral met zijn Giro-zege in 2022 liet hij zien dat hij helemaal klaar is voor deze Tour de France.

De Australiër komt trouwens het best tot zijn recht in loodzware koersen. Hoe langer ze duren, hoe beter.

En laat de editie van 2023 er nu net eentje zijn die op papier een stuk zwaarder lijkt dan de voorbije jaren.

Met overigens amper één tijdrit, en dat speelt ook weer gigantisch in het voordeel van Hindley.

De 27e jarige lijkt momenteel op de top van zijn kunnen te staan en zou in de Tour wel eens kunnen uitpakken met een podiumplaats.

Hindley eindigt in de top 3 (notering van 3.25)

Must See

More in Wielrennen