Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Preview Jupiler League Play-off 1 dag 3

Club Brugge spelers algemeen seizoen 2023 2024

Na twee speelrondes staat de strijd om de landstitel in de Jupiler Pro League helemaal op z’n kop. Zowel Genk als Club Brugge zijn de koplopers Anderlecht en Union genaderd tot op vijf punten. Dit weekend staat de kraker tussen Anderlecht en Union op het programma en kans voor beide teams om afstand te nemen.
Bij betFIRST geniet je volop van het play-offs 1 spektakel met de meeste voetbalweddenschappen en de beste voetbalnoteringen. Wat verwacht jij van aankomend speelweekend? Plaats nu jouw voorspellingen bij betFIRST!



Stand Play-Off 1

 

Stand Punten Vorm
1. Union SG 35 V V
2. Anderlecht 35 W V
3. Club Brugge 30 G W
4. KRC Genk 30 W W
5. Cercle Brugge 28 G W
6. Antwerp 26 V V

Schema:

Datum & Tijd Wedstrijd
13/04 20:45 KRC Genk vs Cercle Brugge
14/04 13:30 Club Brugge vs Antwerp
14/04 18:30 Anderlecht vs Union SG

Genk – Cercle Brugge

Charleroi - Genk

Genk, eens ver achter de leider, ziet nu door het unieke play-off format van de Jupiler Pro League een gouden kans op het kampioenschap naderbij komen. Dankzij een indrukwekkende overwinning op Antwerp vorige week, is de droom van een mogelijke titel voor Genk misschien wel dichterbij dan ooit. Het systeem, waarbij de punten na het reguliere seizoen worden gehalveerd, maakt elke wedstrijd nu van cruciaal belang en blaast de titelrace nieuw leven in. Genk eindigde het competitiedeel van het seizoen op de zesde plaats en het leek erop dat ze niet verder zouden komen dan de kwalificatie voor de Conference League.

Echter, twee uitstekende wedstrijden waren genoeg om door te stoten naar de derde plaats en zich aan te sluiten bij de strijd om het kampioenschap. Genks tegenstander in de derde ronde van de play-offs zal Cercle Brugge zijn, die in de laatste ronde een klein wonder verrichtte en als bezoeker won van Union SG met 3:2. Ze namen vanaf het begin van de wedstrijd de leiding en controleerden het spel; binnen 6 minuten hadden ze een voorsprong van 2:0. Het belooft een interessante en spannende wedstrijd te worden. Tijdens het reguliere deel van het seizoen won Genk uit in Brugge, terwijl ze in Genk gelijkspeelden met 1:1.

Club Brugge – Antwerp

De strijd om de titel is heviger dan ooit en Club Brugge en Antwerp maken zich op voor een belangrijk duel. Antwerp, dat nood heeft aan een overwinning na een reeks teleurstellende play-offresultaten, staat voor een zware uitdaging. Club Brugge is op dreef na hun verrassende overwinning op Anderlecht, waar ze vanaf het begin van de wedstrijd de leiding namen en domineerden.

Op de derde dag van de play-offs staan ​​deze twee ploegen tegenover elkaar in Brugge. Antwerp hoopt zijn kampioensambities nieuw leven in te blazen en Club Brugge wil zijn positie consolideren. Regelmatige ontmoetingen tussen de twee teams dit seizoen hebben aangetoond hoe gelijkwaardig ze aan elkaar zijn, met overwinningen voor de thuisploeg. Dit geeft Club Brugge het voordeel bij het aangaan van deze cruciale wedstrijd, waarbij de steun van de eigen fans een doorslaggevende factor kan zijn.

ze cruciale clash, waar de steun van de eigen fans een doorslaggevende factor kan zijn.

Anderlecht – Union SG

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is plotseling een stuk spannender geworden na de recente nederlaag van Anderlecht en de mindere prestaties van Union. Waar Anderlecht samen met Union vooraf als de grootste kanshebbers voor het kampioenschap werd gezien, biedt de aankomende match, de meest belangrijke confrontatie in België op dit moment, Anderlecht een uitgelezen kans om een doorslaggevende voorsprong te nemen.

Met nog acht speelrondes te gaan en belangrijke directe duels op het programma, is er ruimschoots de mogelijkheid voor de teams om eventuele achterstanden weg te werken. Het duel tussen Anderlecht en Royale Union wordt verwacht een tactisch en cruciaal gevecht te worden, waar mogelijk één enkel doelpunt al de beslissing kan brengen. Uit hun ontmoetingen eerder dit seizoen bleek al dat er weinig tussen beide teams zit.

Echter, gezien de vorm waarin ze nu verkeren en de druk van de play-offs, kan elke geringe misstap grote gevolgen hebben. Anderlecht, dat licht favoriet is vanwege hun historisch sterke prestaties in de eindfase, hoopt hun ambities voor het kampioenschap te versterken door een overwinning te boeken op hun voornaamste concurrent.

 

Must See

More in Jupiler Pro League