Verbind je met ons

HomePremier League

Tottenham-Chelsea: Krijgen we opnieuw weinig doelpunten te zien in deze Londense derby?

Chelsea-Lille

Zondagmiddag is het opnieuw zover: een ouderwetse Londense derby! Spurs tegen Blues, zo hebben we ze graag. Voor beide teams de tweede Londense derby van het seizoen: Tottenham en Chelsea speelden respectievelijk al tegen Crystal Palace en Arsenal.

Vooral die wedstrijd op Crystal Palace vorig weekend werd voor Tottenham een pijnlijke uitschuiver: 3-0. Bij Chelsea loopt alles momenteel op wieltjes en lijken ze gewapend om voor het eerst sinds 2017 nog eens de titel te pakken.

Drie punten in het Tottenham Hotspur Stadium dan maar? Je leest alles over deze wedstrijd bij betFIRST!

Sluit op voorhand enkele voetbalweddenschappen af of kies voor live wedden tijdens dit duel. De beste tips vind je hieronder!

Goed begonnen is half gewonnen

Een goede, snedige start aan de wedstrijd legt o zo vaak de basis voor een navenant scoreverloop. En dat heeft Chelsea-coach Thomas Tuchel zijn spelers ongetwijfeld al stevig ingepeperd, want in de eerste vier wedstrijden van het nieuwe Premier League-seizoen scoorde Chelsea binnen het halfuur.

Enkel tegen Liverpool gingen ze niet met een comfortabele voorsprong rusten, na een penalty van Salah in de vijfde minuut van de toegevoegd tijd in de eerste helft.

Ook bij de laatste twee confrontaties in het Tottenham Hotspur Stadium kwam Chelsea binnen het halfuur op voorsprong en gingen ze met een voorsprong de kleedkamer in.

Chelsea wint de eerste helft (notering van 2.45)

 

Verwacht geen doelpuntenkermis

Londense derby’s tussen deze twee oude rivalen staan van oudsher bol van de spanning en dat is niet altijd even goed voor het spektakel.

Dat zien we dan ook aan de recente uitslagen: in vier van de laatste vijf matchen tussen Tottenham en Chelsea werd er twee keer of minder gescoord. Bovendien halen The Blues zelden verschroeiend uit buitenshuis…

In hun laatste vijf uitwedstrijden in de Premier League scoorde Chelsea niet één keer meer dan twee doelpunten.

Bovendien doen de troepen van Nuno Espirito Sancho (en vorig seizoen Ryan Mason) in eigen huis niet veel beter: slechts vijf doelpunten in de laatste vier wedstrijden. Een doelpuntenkermis wordt het dus wellicht niet.

Minder dan drie goals (notering van 1.83)

 

Must See

More in Premier League