Verbind je met ons

HomeVoetbal

Stuurt Ivoorkust titelhouder Algerije al naar huis in de groepsfase van de Afrika Cup?

Ivoorkust-Egypte

Het Afrikaans continent is de afgelopen dagen helemaal in de ban van hun grootste, meest prestigieuze trofee: de Afrika Cup.

Momenteel zitten we al aan speeldag drie en dat wil zeggen dat ploegen officieel beginnen af te vallen.

Ook in gevaar van uitschakeling: titelhouder Algerije. Om dat te vermijden, moeten ze winnen van dat ander Afrikaans topland, Ivoorkust.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Afrikaanse kraker vind je hieronder.

In evenwicht.  

Ivoorkust en Algerije behoorden van voor de start van de Afrika Cup bij de favorieten om het toernooi te winnen.

Hoe kan het ook anders, beide ploegen hebben ontegensprekelijk veel kwaliteit rondlopen. Van Riyad Mahrez tot Wilfried Zaha en Sébastien Haller, stuk voor stuk gevestigde namen in het Europees voetbal.

Het wordt dus weer hard tegen onzacht, zoals we dat in het verleden ook al zagen.

Van de laatste zes wedstrijden tussen beide landen eindigden er vijf op een gelijkspel. Bovendien heeft Ivoorkust aan een punt genoeg om een plaatsje in de volgende ronde veilig te stellen.

Match eindigt op een gelijkspel (notering van 3.05)

 

Motor zit vast.

Algerije leek van bij het begin van het toernooi dé te kloppen ploeg. Dat heb je natuurlijk als je de vorige editie hebt gewonnen én al niet meer verloren had van oktober 2018.

Je hoort het goed: ze waren bijna vier jaar ongeslagen tot ze zondag de boot ingingen tegen Guinee.

Wat opvalt is dat de Algerijnen zich de tanden moeten stukbijten om een doelpunt te scoren. Met Mahrez, Feghouli en Bounedjah hebben ze voorin nochtans geen sukkelaars lopen.

In de eerste twee wedstrijden van het toernooi lieten ze 32 schoten en elf schoten op doel noteren. Totaal aantal doelpunten dat ze daaruit puurden: de volle nul.

Het lijkt erop dat de motor helemaal vast zit, wat mogelijk leidt tot een vroege uitschakeling van de titelhouder.

Algerije scoort niet (notering van 3.25)

 

Must See

More in Voetbal