Verbind je met ons

HomePremier League

Schiet man-in-vorm Ilkay Gündogan Manchester City naar de titel tegen Chelsea?

Manchester City Chelsea betting tips betfirst

Het lijkt alweer een bijzonder jaar te worden in de geschiedenis van Manchester City. De Citizens stevenen af op de treble. Zondag om 17u kunnen ze al een eerste stap zetten, want bij winst tegen Chelsea kronen ze zich op speeldag 37 van de Premier League tot kampioen.

Zet De Bruyne een nieuwe trofee op de kast?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Manchester City-Chelsea vind je hieronder.

Tandenloos Chelsea

Woorden schieten bijna tekort om Manchester City te beschrijven. De machine van Pep Guardiola blaast meer dan ooit elke tegenstander van de mat.

De manier waarop ze Real Madrid – koning van de Champions League – uit het toernooi kegelden was fabuleus.

Dat het vertrouwen binnen de ploeg zowat een summum bereikt, hoeven we je niet te vertellen. En zondag komt een tandenloos Chelsea dan nog eens langs.

The Blues spelen hun slechtste seizoen in jaren en wonnen amper één keer in hun laatste negen Premier League-matchen.

Niets wijst erop dat Chelsea Man City ook maar iets in de weg zal kunnen leggen. In vier van de laatste zeven duels wisten ze zelfs niet te scoren.

Als je daar het feitje aan toevoegt dat Chelsea al vijf matchen na elkaar niet scoorde tegen Man City, dan weet je dat het moeilijk wordt. Wij zien de ploeg uit Manchester de nul houden.

Chelsea scoort niet (notering van 1.86)

 

In vorm verkerende Duitser

De grote sterkte van Manchester City de laatste jaren, was het feit dat goals van alle kanten kunnen komen. Nu is dat nog steeds zo, alleen kwamen daar nog de goals van Erling Haaland bij.

Bij de Citizens scoorden zeven spelers minstens vijf goals in de Premier League dit seizoen. Het gevaar komt van overal.

De laatste weken is het plots Ilkay Gündogan die zijn torinstinct heeft gevonden. Iets wat de Duitser sinds het jaar 2020 plots aan zijn spel heeft toegevoegd.

Gündogan trof in zijn laatste twee matchen in de Premier League telkens twee keer raak. Daarmee zette hij zijn totaal voor het seizoen op acht rozen.

De consistentie van de middenvelder is knap: voor het derde jaar op rij scoort hij minstens acht goals in de Engelse competitie.

In 2020-2021 waren dat er zelfs dertien. Gündogan is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan z’n afscheidstournee, want hij lijkt transfervrij te vertrekken naar Barcelona.

De kroon op het werk zetten met een goal in de titelmatch? Dat kent hij maar al te goed: vorig jaar bezorgde hij City met twee goals de titel op de slotspeeldag.

Ilkay Gündogan scoort (notering van 3.60)

 

Must See

More in Premier League