Verbind je met ons

HomeVoetbal

Nigeria-Egypte: wie wint het duel der topfavorieten van de Afrika Cup?

Nigeria-Egypte

Voor het eerst sinds 2019 kan het Afrikaans voetbal zich nog eens verblijden met een toernooi op eigen bodem. Zondag 9 januari trapte gastland Kameroen namelijk de Afrika Cup 2022 op gang.

Een toernooi zonder uitgesproken favoriet, met veel Afrikaanse toplanden én topspelers. Op dinsdag 11 januari staat de kraker tussen Nigeria en Egypte op het programma.

Wie deelt een eerste tik uit?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze kraker vind je hieronder.

Ongeslagen.  

Egypte is sinds jaar en dag een van de favorieten om het prestigieuze toernooi te winnen.

Dat hebben ze te danken aan hun zeer succesvolle periode tussen 2006 en 2010: toen wonnen ze de Afrika Cup maar liefst drie keer op rij.

Sindsdien volgden vijf andere winnaars en dus zullen ze opnieuw uit zijn op eindwinst.

Hun kwalificatiecampagne voor de Wereldbeker in Qatar doet alvast het beste vermoeden: in een groep met Gabon, Angola en Libië pakten ze op hun dooie gemak de groepswinst met 14 op 18 en bleven ze ongeslagen.

Wist je trouwens dat Egypte maar één keer verloor in de laatste zeven duels tegen Nigeria?

Egypte wint, ongeldig bij gelijkspel (notering van 1.74)

 

King Salah.

Hoeven we nog uit te leggen wie Mohamed Salah is? Ongetwijfeld is hij dé ster op deze Afrika Cup.

De Egyptenaar is momenteel misschien wel de beste speler ter wereld en is – opnieuw – aan een geweldig seizoen bezig bij Liverpool.

Zestien doelpunten en negen assists in twintig wedstrijden, met dergelijke statistieken kan je al eens thuis komen. En dat was dan enkel de Premier League…

In de laatste wedstrijd voor zijn vertrek – op het veld van Chelsea – toonde Salah met een heerlijke goal nog eens dat hij in bloedvorm naar de Afrika Cup trekt.

Mohamed Salah scoort (notering van 2.20)

 

Must See

More in Voetbal