Verbind je met ons

HomePremier League

Neemt Manchester City de leiding in de Premier League over van Arsenal?

Manchester City Newcastle betting tips betfirst

Woensdagavond zullen de ogen niet alleen gericht zijn op de Champions League, maar tegelijk ook op de Premier League.

Daar staat namelijk een heus titelgevecht tussen Manchester City en Arsenal op het programma.

Arsenal staat al sinds november aan de top van de Premier League, maar City kan bij winst die plaats woensdag voor het eerst overnemen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Arsenal – Manchester City vind je hieronder.

Zwarte beest

Bij Arsenal leken ze lange tijd gemakkelijk op weg naar hun eerste Premier League titel in bijna twee decennia, maar na twee competitiewedstrijden op rij zonder overwinning is hun enorme voorsprong van ooit acht punten nu geslonken tot slechts drie.

Met de komst van Manchester City in het vizier zou die voorsprong na woensdagavond wel eens helemaal weg kunnen zijn.

Arsenal heeft dan wel nog een wedstrijd minder gespeeld, maar mentaal zullen ze bij verlies toch een serieuze tik krijgen.

Manchester City heeft overigens amper drie weken geleden de Gunners nog geklopt in de vierde ronde van de FA Cup.

En in de Premier League hebben ze ondertussen al tien (!) keer op rij gewonnen van Arsenal. Meteen de langste verliesperiode tegen eenzelfde tegenstander in hun geschiedenis.

Het mag duidelijk zijn dat City echt wel het zwarte beest van Arsenal is.

Net nu ze zo dicht bij hun eerste titel in jaren staan, kunnen ze hun leidersplaats na zoveel maanden kwijtspelen aan nota bene Manchester City.

Dat de fans het momenteel somber inzien, lijkt ons dan ook niet meer dan normaal.

Ook wij verwachten dat de geschiedenis zich zal herhalen en de Citizens hun elfde overwinning op rij tegen de Gunners pakken.

Manchester City wint (notering van 2.50)

 

Goals na de rust

Volgens de statistieken kan het bijna niet anders dan dat we woensdagavond het meest aantal goals in de tweede helft zullen zien.

Arsenal scoort namelijk 60.9 procent van al haar doelpunten na de rust. Ook City zit aan een gemiddelde van 59 procent in de tweede helft.

Tijdens uitwedstrijden hebben ze overigens gemiddeld 38 minuten nodig om te scoren en 57 minuten om een doelpunt te slikken.

Arsenal heeft thuis gemiddeld een half uur nodig om een eerste keer de netten te doen trillen. Zij krijgen hun eerste goal gemiddeld gezien pas na 48 minuten tegen in eigen huis.

Het kan dus best zijn dat er al een doelpunt valt in de eerste helft, maar procentueel is de kans wel erg groot dat we pas na de rust het meeste spektakel te zien zullen krijgen.

In de FA-wedstrijd van eind januari viel overigens het enige doelpunt, gescoord door Nathan Aké, ook pas in de 64e minuut.

Meest aantal goals in de tweede helft (notering van 1.95)

Must See

More in Premier League