Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Moet Anderlecht voor een zesde opeenvolgende keer de duimen leggen voor stadsgenoot Union Saint-Gilloise?

Anderlecht Union betting tips betfirst

Zondag staat de allereerste Super Sunday van het jaar 2023 gepland. Eerst krijgt KRC Genk Club Brugge over de vloer en om 18u30 krijgen we opnieuw een Brusselse derby voorgeschoteld: Anderlecht krijgt bezoek van stadsgenoot Union.

Het verschil tussen de twee ploegen is zelden zo in het voordeel van Union geweest. Weerspiegelt zich dat ook op het veld?

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Anderlecht-Union vind je hieronder.

De ploeg van ‘t stad

Voor het tweede jaar op rij is Union een enorme verrassing in de Jupiler Pro League. Weinigen hadden gedacht dat de Brusselaars hun kunstje konden over doen.

Maar kijk nu, na achttien speeldagen moeten ze alleen Genk voor zich dulden. Het voetbal is misschien wel nog beter dan vorig seizoen.

Bij Anderlecht zijn ze dus gewaarschuwd. Want dat het daar vierkant draaide, is een open deur intrappen. Negen van de achttien duels werden verloren.

Paars-wit verloor dit seizoen in eigen huis al van KAA Gent, Club Brugge, Genk én Charleroi. En net nu komt Union langs…

Union won namelijk al vijf keer op rij tegen Anderlecht. Vorig seizoen gingen ze met 1-3 en 0-2 winnen in het Lotto Park. Union won overigens haar laatste zes uitmatchen.

Union wint (notering van 2.65)

 

Union scoort altijd

Wie had gedacht dat de Unionisten na het vertrek van Felice Mazzu, Deniz Undav en Casper Nielsen onthoofd gingen zijn, kwam van een kale reis thuis.

Niets is minder waar. Met Simon Adingra en Victor Boniface kregen ze er gewoon twee nieuwe fenomenen bij.

Daarnaast zwaait kapitein Teddy Teuma meer dan ooit de plak: de Maltezer is in de Jupiler Pro League de meest beslissende man voor Union, met vijf goals en zeven assists.

Dat alles zorgt ervoor dat Union alweer één van de beste aanvallende linies in België heeft. Enkel Genk vond dit seizoen al vaker het doel.

Een opvallende statistiek: al zes uitwedstrijden op rij slaagde Union er in om minstens twee keer raak te treffen. Doen Dante Vanzeir en co dat zondag opnieuw?

Union scoort minstens twee keer (notering van 2.25)

 

Must See

More in Jupiler Pro League