Verbind je met ons

HomeEuropa League

Kan Union SG nogmaals stunten op het veld van naamgenoot Union Berlijn?

Union-Antwerp

Donderdagavond staat er al voor de derde keer dit seizoen een Europese wedstrijd tussen Union Berlijn en Union Sint-Gillis op het programma.

Union SG eindigde in de poulefase bovenaan in groep D met 13 punten uit zes wedstrijden. Union Berlijn eindigde als tweede met één puntje minder.

Het Belgische Union trekt voor de heenwedstrijd naar Duitsland. Zij krijgen volgende week thuis dus de kans om zich definitief te plaatsen voor de kwartfinales.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Union Berlijn – Union Sint-Gillis vind je hieronder.

Union Sint-Gillis

Voor zowel Union SG als Union Berlijn zijn deze achtste finales in de Europa League vreemd terrein.

In principe hebben ze de verwachtingen nu al overtroffen en is alles wat nu volgt in Europa vooral heel erg mooi meegenomen.

Ondertussen strijdt Union SG voor de tweede maal op rij mee in de Jupiler Pro League om de kampioenstitel. Zij staan momenteel op een tweede plaats op acht punten van leider KRC Genk.

Door het Play-offs systeem is die ruime voorsprong echter meteen weggevaagd en beginnen alle top vier ploegen weer min of meer met gelijke wapens te strijden.

Dat is in Duitsland uiteraard wel wat anders. Net als Union SG bij ons vorig jaar, is Union Berlijn dit jaar in de Bundesliga dé seizoensrevelatie.

Berlijn stond héél lang aan kop, maar na het verlies tegen Bayern München zijn ze weggezakt naar de derde plaats op vijf punten van Der Rekordmeister.

Union Berlijn heeft een tik gekregen, maar het kalf is absoluut nog niet verdronken. Met nog heel wat speeldagen te gaan kunnen ze de situatie nog rechttrekken én zelfs nog kampioen spelen.

Die tik die ze vorige week kregen zou wel eens in het voordeel van Union SG kunnen spelen.

Bij Berlijn moeten ze namelijk beslissen of ze all-in gaan op de Bundesliga of op de Europa League en dan is de eigen competitie echt wel de logische keuze.

De ploeg van Karel Geraerts kan door de Play-offs gerust op twee paarden blijven wedden.

Maar kan Union SG in Berlijn effectief iets gaan rapen? Wij denken alvast van wel.

De thuisstatistieken van Berlijn spreken nochtans niet in hun voordeel, want de Duitsers wisten maar liefst twaalf keer te winnen en vier keer gelijk te spelen in zeventien thuiswedstrijden.

Maar, die ene ploeg die Berlijn in eigen huis kon kloppen was wel… Union Sint-Gillis.

Union SG zit overigens momenteel in een mindere periode, maar daarvoor haalden ze maar liefst een reeks van veertien ongeslagen uitwedstrijden over alle competities heen.

Als ze deze negatieve spiraal willen doorbreken, lijkt dit eigenlijk de uitgelezen kans.

We weten namelijk dat ze bij Union SG magische dingen kunnen verrichten. Dat ze een ongelofelijke sterke uitreputatie hebben. Dat ze de eerste heenwedstrijd ook al wonnen én dat Union Berlijn recent een nog veel zwaardere tik gekregen heeft dan zij.

Union SG wint of gelijkspel (notering van 2.35)

 

Derde heruitgave

We verwachten ons alvast aan een doelpuntarme match.

De heenwedstrijd tijdens de poulefase eindigde namelijk op 0-1 in het voordeel van Union SG.

En de terugwedstrijd werd gewonnen door Union Berlijn, ook met slechts 0-1.

In acht Europa Leaguewedstrijden van Union Berlijn vielen er overigens in totaal amper tien doelpunten. Zeven daarvan kwamen wel van Berlijn.

Tel daarbij op dat Union SG in Berlijn best vooral probeert om een doelpunt te vermijden, gezien de terugwedstrijd volgende week in eigen huis volgt.

De kans op een doelpuntenfestijn lijkt ons daarom héél erg klein.

Minder dan 2.5 doelpunten in totaal (notering van 1.66)

Must See

More in Europa League