Verbind je met ons

HomeChampions League

Kan Porto naast Juventus nu ook the Blues verrassen?

Chelsea vs Porto - A betFIRST analysis about this UCL quarter final

Porto deed in de 1/16 finales wat onmogelijk leek, ze schakelden Juventus uit na verleningen. Kan Sérgio Conceiçao zijn team nog eens op scherp zetten om Chelsea uit te schakelen en een plaats in de kwartfinales van de Champions League te bemachtigen? Porto zal door Chelsea zeker niet meer onderschat worden, waardoor het verrassingselement weg is. De vraag is natuurlijk of Thomas Tuchel zijn spelers op scherp heeft kunnen zetten na de zware 2-5 nederlaag tegen West-Brom.

Porto met volledige focus op Champions League

Dit seizoen had Port in de competitie een lastige start. Afgelopen speeldagen pakten ze de draad opnieuw op en haalden ze 13 op 15. Sporting Lissabon lijkt dit seizoen op weg naar de titel en Porto lijkt af te stevenen op een tweede plek. Niet waar ze vooraf op gehoopt hadden, maar dit zorgt er wel voor dat ze de focus volledig op de Champions League kunnen leggen.

Mentale dreun voor Chelsea

Afgelopen weekend kreeg Chelsea een pijnlijke nederlaag te verwerken, 2-5 verlies in eigen huis tegen West Brom. Thiago Silva ging nog voor rust zwaar in de fout en pakte zijn tweede gele kaart. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg Chelsea nog twee doelpunten binnen. Thomas Tuchel zal alles behalve tevreden geweest zijn met dit resultaat. Hij zal zijn spelers op scherp zetten voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Porto. Sergio Conceicao gaf in zijn interview al aan dat hij niet blij was met de nederlaag van Chelsea in de competitie, hij verwacht dat de spelers extra geprikkeld zullen zijn voor het duel tegen Porto en heeft zijn spelers hier dan ook al voor gewaarschuwd. Dit alles staat natuurlijk in schril contrast tegenover de fantastische prestatie van Chelsea in de 1/8-finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. Waar ze zowel de uitwedstrijd als ook de thuiswedstrijd wisten te winnen en belangrijker nog, zonder een tegendoelpunt. Iets wat niet veel teams kunnen verwezelijken tegen de troepen van Simeone, die meestal defensief enorm sterk staan en op kop staan in La Liga.

Kan Werner zijn klasse nog eens laten zien?

Na zijn fantastisch seizoen bij RB Leipzig had Timo Werner zijn start bij Chelsea ongetwijfeld anders voogesteld. Met slechts 5 doelpunten en 6 assists kunnen we niet anders concluderen dat zijn seizoen ondermaats was tot nu toe. Maar dat wil niet zeggen dat hij nu het om de knikkers gaat, hij niet van belang kan zijn voor Chelsea. De vraag is alleen of hij vanavond zal mogen starten van Tuchel. In de Europese wedstrijden heeft Giroud al vaak laten zien dat hij enorm belangrijk bleek te zijn. De kans is wel groot dat wanneer Werner start op de bank, hij later in de wedstrijd zal mogen invallen.

Verwachte opstelling en opvallende afwezigen

We verwachten dat Olivier Giroud vanavond ins de basis zal starten van Chelsea. De Franse spits startte slechts 1 keer in de laatste 6 wedstrijden, maar bleek van onschatbare waarde in de Champions League dit seizoen. Met een prachtig doelpunt scoorde hij de 0-1 tegen Atlético Madrid. En in de groepsfase scoorde hij maar liefst 4 doelpunten tegen Sevilla, waar ze de kwartfinale tegen Porto zullen afwerken. Dit zal Tuchel zeker meenemen bij het maken van zijn opstelling voor vanavond. Ook N’Golo Kante, Christian Pulisic en Tammy Abraham zouden beschikbaar zijn vanavond.

De verwachte opstelling voor Chelsea in een 3-4-2-1: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, James, Jorginho, Kovacic, Alonso, Havertz, Mount en Giroud.

Bij Porto zijn Oliveira en Taremi uit met schorsing, Mouhamed Mbaye is opgeroepen voor de AFC (Aziatisch kampioenschap) en Marcano zou mogelijks niet starten met een spierblessure.

De verwachte opstelling voor Porto: Marchesin, Manafa, Pepe, Mbemba, Sanusi, Corona, Grujic, Uribe, Otavio, Marega, Martinez.

Wat zijn de interessante weddenschappen?

Volgens betFIRST zal het voor Chelsea zeker niet vanzelfsprekend zijn, betFIRST geeft Chelsea 55% kans op een overwinning, een gelijkspel krijgt 27% kans en een overwinning van Porto krijgt 18% kans. Toch krijg je een opvallend mooie notering bij een doelpunt van beide teams scoren, je krijgt 2.15 keer je inzet bij betFIRST.

Porto speelde in hun thuiswedstrijd tegen Juventus maar liefst 6 corners bij elkaar. Met hun vaste opstelling, 4-4-2 kunnen ze optimaal de flanken benutten om te counteren. Haalt Porto 4 of meer corners? Dan krijg je 1.60 keer je inzet bij betFIRST.

Ondanks de nederlaag in de competitie zou het zeker kunnen dat zoals Sergio Conceicao had aangegeven, dat de spelers van Chelsea nu meer dan ooit gebrand zullen zijn om een goede prestatie op de mat te brengen. Wint Chelsea? Dan krijg je 1.83 keer je inzet bij betFIRST.

Must See

More in Champions League