Verbind je met ons

HomeGevechtssporten

Kamaru Usman – Colby Covington; wint ‘The Nigerian Nightmare’ opnieuw na knock-out?

Wie van Mixed Martial Arts (MMA) houdt, moet komend weekend inschakelen, want bij de UFC staan drie heerlijke gevechten op het programma! Rose Namajunas tegen Zhang Weili, Justin Gaethje tegen Michael Chandler, maar de echte klapper van de vroege zondag is Kamaru Usman – Colby Covington.

MMA-weddenschappen afsluiten of online weddenschappen doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op dit prachtige gevecht vind je hieronder.

Opnieuw een knock-out bij dit gevecht?

Kamaru Usman en Colby Covington stonden twee jaar geleden ook al tegenover elkaar en toen kroonde Usman zich op spectaculaire wijze top wereldkampioen Welterweight.

In een fantastisch gevecht sloeg hij zijn tegenstander in de laatste ronde knock-out, maar het was eigenlijk een wonder dat het zo lang duurde. Beide mannen deelden een ongelooflijke hoeveelheid rake stoten uit en een knock-out was slechts een kwestie van tijd.

Sindsdien is de haat tussen beide heren alleen maar gegroeid. Over en weer werden lelijke dingen gezegd en beide vechters hebben beloofd voor de knock-out te gaan. Dat het uiteindelijk op punten wordt beslist, lijkt vrijwel uitgesloten.

Gevecht wordt beslist door KO (notering van 1.90)

 

Usman in topvorm

Kamaru Usman, beter bekend als The Nigerian Nightmare, lijkt sinds het gevecht met Covington alleen maar beter te zijn geworden. Hierna won hij namelijk twee keer van Jorge Masvidal en sloeg hij Gilbert Burns op overtuigende wijze tegen het canvas. Zijn laatste twee gevechten eindigden in een vroege knock-out, terwijl Covington sindsdien veel minder actief is geweest…

Sterker nog: de Amerikaan vocht slechts één keer na zijn nederlaag tegen Usman; dat was ruim een jaar geleden tegen Tyron Woodley… Covington won wel, maar hoeveel waarde kun je aan die zege hechten?

Woodley verloor namelijk zijn laatste vier gevechten. Het lijkt er dus op dat Usman in topvorm naar dit gevecht toeleeft en Covington veel minder..

Usman wint door knock-out (notering van 2.40)

Must See

More in Gevechtssporten