Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zal Racing Genk een teleurgesteld Antwerp FC van de landstitel houden?

Bij Racing Genk mogen ze op de allerlaatste speeldag plots toch nog hopen op de landstitel.

Antwerp speelde namelijk vorige week gelijk tegen Union, terwijl Genk zelf op veld van Club Brugge won.

Daardoor hebben de Limburgers genoeg aan de drie punten tegen Antwerp, maar wel op voorwaarde dan Union niet wint van Club Brugge.

Beide wedstrijden gaan zondagavond gelijktijdig van start om 18u30.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Racing Genk – Antwerp vind je hieronder.

Gemotiveerd Genk

Heeft Antwerp vorige week de titel laten schieten? Dat is de vraag die bij iedereen de kop opsteekt.

The Great Old had een uitgelezen kans om voor het eerst sinds 1957 nog eens de landstitel te veroveren.

Daarvoor moest het in eigen huis winnen van Union Sint-Gillis. Tot in het slot van de wedstrijd zag het er héél goed uit voor Antwerp: een 1-0 voorsprong in de 80e minuut tegen een heel erg zwak Union.

Maar dan sloeg het noodlot toe. Antwerp slikte een late gelijkmaker dankzij een knullige owngoal van Arthur Vermeeren.

Toby Alderweireld en co kregen een gigantische tik van de hamer, die ze in de laatste tien minuten niet meer te boven gekomen zijn.

Wij vermoeden dat ook tegen KRC Genk dat nog steeds zo zal zijn.

De twijfel bij Antwerp zal nu écht wel enorm zijn nadat ze de titel uit hun handen hebben laten slippen.

Dat terwijl Racing Genk plots weer hoop gekregen heeft, al is er wel nog een half mirakel nodig om effectief kampioen te spelen.

Genk kan dus zonder druk spelen, want in principe ‘moet’ er niks, gezien hun titel ook afhangt van het resultaat in Union – Club Brugge.

Maar of de Limburgers gemotiveerd zullen zijn? Wees maar zeker! Met een zege is Genk namelijk zeker van de tweede plaats en spelen ze de voorrondes van de Champions League.

Bovendien kunnen ze eigenhandig Antwerp van de titel houden en daar zullen heel wat Genkse supporters met plezier voor tekenen.

Tot slot kunnen ze bij winst in het allerbeste geval toch nog de titel pakken.

Antwerp zal zondag met een sterk Genks elftal moeten zien af te rekenen, terwijl ze zelf hoogstwaarschijnlijk nog met het gelijkspel van vorige week in de benen zullen spelen.

Wij denken daarom dat Racing Genk de drie punten thuis zal houden.

KRC Genk wint (notering van 2.50)

Spektakel in de tweede helft

Zondagavond staat de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen in de Jupiler Pro League op het programma.

Het is voor beide clubs dus sowieso een wedstrijd waarin ze nog eens voor de laatste keer alles kunnen geven.

De club die in het slot van de wedstrijd tegen een achterstand aankijkt zal dan natuurlijk alles op alles zetten om nog één of meerdere doelpunten te proberen scoren.

Ook met een gelijkspel schieten beide ploegen mogelijks niks op. Ze zullen tot op het einde dan ook jacht blijven maken op de overwinning.

Dat doet ons vermoeden dat de tweede helft wel eens de meest interessante zou kunnen worden.

Meest aantal doelpunten in de tweede helft (notering van 1.95)