Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Houdt opgejaagd Genk stand tegen Club Brugge?

KRC Genk

Wie houdt Club Brugge straks van zijn derde titel in vier jaar? U hoort het goed! Ondanks een forse achterstand van vier punten op leider Genk is Club Brugge een te duchten titelkandidaat.

Genk begint voor het eerst in zijn geschiedenis als leider aan play-off 1 en weet dus niet hoe het voelt om elke speeldag opgejaagd te worden door een bloeddorstige meute. Sinds het uitbreken van de affaire-Pozuelo begin februari wonnen de Limburgers bovendien slechts één van hun vijf duels. In de komende weken zal moeten blijken wie de Spanjaard kan vervangen.

Is Standard een outsider?

Club Brugge, dat op volle sterkte is na de terugkeer van Arnaut Danjuma, moet het momentum grijpen om Genk helemaal murw te slaan. Schaduwfavoriet Standard ligt op vinkenslag en rekent op de flitsen van Paul-José Mpoku, Razvan Marin en Medhi Carcela om het klassement op zijn kop te zetten. Anderlecht, Gent en Antwerp strijden voor de overgebleven plaatsen. Gent, dat kan terugvallen op de bekerfinale tegen KV Mechelen en het groentje van de bende Antwerp hebben weinig te verliezen. Anderlecht moet minstens vierde eindigen om zijn rampzalig seizoen nog enigszins te redden.

Harbaoui

De titel van topschutter wordt een lijf-aan-lijfgevecht tussen Mbwana Samatta (20 goals) en Hamdi Harbaoui (18 goals). Met kleppers als Ruslan Malinovskyi en Leandro Trossard naast en achter zich ligt de Gouden Stier maar voor het grijpen voor Samatta. Harbaoui heeft wel het voordeel dat zijn programma veel gemakkelijker oogt dan zijn kompaan. Met duels tegen Cercle Brugge, Moeskroen, Union en Kortrijk moet de Tunesische spits in staat zijn om zijn achterstand van twee doelpunten goed te maken. Ivan Santini (14 goals)) en Victor Oshimen (12) spelen in principe om de kruimels.

Zonder ongelukken zal Hans Vanaken zich in mei tot assistenkoning van de Jupiler League kronen. Met een voorsprong van vijf stuks op het trio Manuel Benson-Nill De Pauw-Ruslan Malinovskyi moet er al veel gebeuren om de Bruggeling van de eerste plaats in dat nevenklassement te houden.

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips
** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League