Verbind je met ons

HomeVoetbal

Het wordt een doelpuntrijke bekeravond in Eupen tegen Standard

Eupen en Standard openen op zaterdagavond de halve finales van de Beker van België. Aftrap om 20u45. Voor één keertje zal enkel de heenwedstrijd gespeeld worden, omwille van de coronacrisis. Er staat dus meteen heel veel op het spel voor beide ploegen. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Doelpuntenfestijn

Als KAS Eupen en Standard Luik tegen elkaar spelen, dan mag je er zeker van zijn dat er doelpunten zullen vallen. De twee clubs speelden al dertien onderlinge wedstrijden, maar nog nooit eindigde een wedstrijd scoreloos. Sterker nog, in meer dan drie op de vier wedstrijden kregen we zelfs méér dan twee doelpunten te zien.

Het hoogtepunt was in 2006, toen Standard met 1-6 ging winnen in Eupen. In de meest recente wedstrijd van enkele maanden geleden vielen er vier doelpunten. De wedstrijd eindigde toen op een 2-2 gelijkspel.

Bekijk de noteringen hier:

Er vallen meer dan twee doelpunten in de reguliere speeltijd (notering van 1,95)

TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO

Scoren doen ze in de tweede helft

Dat de kans op goals redelijk groot is, dat mag duidelijk zijn. Zowel Eupen als Standard scoort vlotjes en dat doen ze vooral in de tweede helft. Afgelopen seizoen scoorde Eupen 66.9 % van haar doelpunten na de rust. Standard doet nog net een tikkeltje straffer, want zij scoren maar liefst 68.2 procent van alle goals in de tweede helft.

Helft met het meest aantal goals: Tweede helft (notering van 2,05)

Er wordt niet gescoord in de eerste helft (notering van 2,70)

Wie bekert verder?

Ondanks het feit dat Standard een veel grotere geschiedenis heeft, is Eupen allesbehalve kansloos. Integendeel zelfs. In de competitie staan Standard Luik en Eupen respectievelijk op een twaalfde en dertiende plek. Met andere woorden: Ze zijn elkaar waard.

Eupen wint in de reguliere speeltijd van Standard (notering van 2,70)

Standard wint in de reguliere speeltijd van Eupen (notering van 2,55)