Verbind je met ons

HomeFormule 1

GP van Saoedi‑Arabië: Een comeback van Leclerc én opnieuw een goede prestatie van Bottas?

Scuderia-Ferraris-Charles-Leclerc-from-Monaco-is-one-of-the-outsiders-for-the-F1-season

Het Formule 1 circus reist dit weekend af naar Jeddah voor de Grand Prix van SaoediArabië.

We hebben nog maar amper één race achter de rug en het lijkt nu al bijna duidelijk dat Max Verstappen opnieuw het hele seizoen zal domineren.

Andere argumenten dan het feit dat de Nederlander simpelweg er met kop en schouders bovenuit steekt hebben we niet.

Verstappen is opnieuw dé topfavoriet en zal dat vermoedelijk ook het hele seizoen voor iedere Grand Prix zijn.

Wij nemen daarom graag enkele andere F1-piloten onder de loep.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Saoedi‑Arabië vind je hieronder.

Charles Leclerc

De enige man waarvan vooraf gedacht werd Verstappen te kunnen bedreigen is Charles Leclerc, maar ook dat lijkt voorlopig dit jaar geen waar te zullen zijn.

Na de oneindig veel tactische blunders werd Mattia Binotto aan de deur gezet. De Fransman Fred Vasseur moet Ferrari opnieuw op het juist pad krijgen.

Helaas begon het seizoen alweer in mineur voor Ferrari en vooral voor Leclerc. De Monegask kon namelijk niet finishen nadat zijn power unit er plots mee ophield in Bahrein terwijl hij op een derde plaats reed.

Bovendien zal Leclerc in Saoedi‑Arabië met een gridstraf van tien plaatsen moeten starten, gezien het team er voor koos om een nieuwe power unit te installeren.

Het feit dat Ferrari er voor kiest om de gridstraf in ontvangst te nemen in ruil voor nieuwe onderdelen doet ons wel vermoeden dat Vasseur en co écht wel overtuigd zijn van deze aanpassing.

Bovendien lijkt ook Leclerc zelf heel veel zin te hebben in deze race. Als hij in de kwalificatie presteert naar verwachting zal hij ergens rond P12 vanop de grid vertrekken.

Hij moet dan zo snel mogelijk naar voren zien te geraken en dat zal hem vast en zeker ook wel lukken, daar twijfelt niemand aan.

Leclerc is en blijft namelijk één van de allerbeste piloten op de grid mét nog steeds een zeer snelle wagen.

Positiviteit

De Monegask is iemand die, in tegenstelling tot vele anderen, héél veel kracht put uit kleine meevallers.

Als Leclerc straks de halve grid gaat inhalen, zou hem dat wel eens vleugels kunnen geven. En een gemotiveerde Leclerc is tot véél instaat.

In principe zou hij zonder problemen vooraan moeten geraken, waar hij het zal opnemen tegen onder meer ploegmaat Carlos Sainz, Sergio Perez en Fernando Alonso.

Als hij sneller blijkt te zijn dan Sainz, zal de Spanjaard hem moeten laten passeren. En ook die andere Spanjaard, Fernando Alonso, geraakte in Bahrein niet voorbij Leclerc.

Dan schiet er enkel nog Perez over, zonder Verstappen mee te rekenen uiteraard. De Nederlander ligt tegen dan hoogstwaarschijnlijk alweer een minuutje voor op al de rest.

Ferrari begon opnieuw slecht én Leclerc moet nu al zien af te rekenen met een gridstraf én het feit dat Verstappen alweer vele malen sterker is… toch denken we dat hij die negativiteit in iets positief zal kunnen omzetten.

Wij zien Leclerc daarom zondagavond op het podium in Saoedi‑Arabië eindigen.

Leclerc haalt het podium (notering van 2.33)

 

Best of the rest

Valtteri Bottas voelt zich momenteel erg goed in zijn vel. Sinds de Fin Mercedes verlaten heeft lijkt hij wel herboren.

Bottas heeft er genoegen mee genomen dat hij hoogstwaarschijnlijk geen GP meer zal winnen en dat zorgt er voor dat hij met een zekere rust rondrijdt.

Hij tilt Alfa Romeo bijna in zijn eentje naar een hoger niveau en daar krijgt hij ook de nodige dankbaarheid voor. Iets wat hij bij Mercedes altijd gemist heeft.

Die dankbaarheid zet Bottas meteen om in resultaten, vorig seizoen én ook dit seizoen.

Zo slaagde hij er in Bahrein niet alleen in om punten te scoren, maar met zijn achtste plaats was hij meteen ook de hoogst geplaatste van het zogeheten ‘middenveld’.

Bij Alfa Romeo willen ze trouwens tonen dat ze niet zomaar de grijze muis op de pit zijn. Ze hanteren sinds dit seizoen een vrij agressieve racestijl die meteen ook haar vruchten afwerpt.

Bottas pakte vier punten en ook Zhou Guanyu wist met zijn snelste rondje een puntje af te snoepen van Alpine-coureur Pierre Gasly.

Daardoor staan ze momenteel op een vijfde plaats achter de ‘grote vier’ Red Bull, Ferrari, Mercedes en Aston Martin. Een zéér goede prestatie van middenmoter Alfa Romeo dus.

Wij verwachten dat Bottas ook in Saoedi‑Arabië een top tien plaats moet kunnen bemachtigen. Alfa Romeo heeft namelijk nu al bewezen dat ze echt wel een team zijn om rekening mee te houden.

Bottas finisht in de top 10 (notering van 2.16)

Must See

More in Formule 1