Verbind je met ons

HomeFormule 1

Krijgt Max Verstappen plots concurrentie van een wel heel erg verrassende piloot?

Voor alle fans van de Formule 1 waren het drie zeer lange maanden, maar dit weekend is het eindelijk weer zover!

Zondagnamiddag staat namelijk de allereerste race van het nieuwe seizoen op het programma.

Voor de derde keer op rij zal het Bahrain International Circuit het decor van de openings-Grand Prix worden.

Max Verstappen lijkt alvast helemaal klaar om zijn wereldtitel te verdedigen, maar zijn uitdager zou wel eens uit een héél erg onverwachte hoek kunnen komen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Bahrein vind je hieronder.

Verrassing van formaat

Dat Red Bull opnieuw de te kloppen ploeg wordt, daar is letterlijk iedereen het mee eens. Wie wereldkampioen wil worden moet voorbij Max Verstappen.

De eerste berichten in het voorseizoen zagen er alvast erg gunstig uit voor iedereen die op een spannende strijd hoopt.

Zowel Ferrari als Mercedes zouden met een bolide aankomen die opgewassen is tegen de Red Bull.

Tijdens de eerste officiële testdagen vielen Lewis Hamilton en Georges Russel echter al meteen door de mand.

Ook ploegbaas Toto Wolf liet weten al volop met upgrades bezig te zijn en dat ze dus niet met hun beste wagen aan het seizoen zullen beginnen.

Een ploeg die dan weer onverwachts erg veel indruk maakte was Aston Martin.

In de eerste twee vrije trainingen op vrijdag werden de vermoedens overigens alleen nog maar bevestigd.

Fernando Alonso reed vlotjes naar een tweede en eerste plek in respectievelijke FP 1 en FP 2.

Ook Lance Stroll, waar eigenlijk niemand echt hoge verwachtingen van heeft, haalde tweemaal de zesde beste tijd in de vrije trainingen.

Alonso wist in de eerste trainingen al tweemaal een betere tijd dan Verstappen neer te zetten. Die vond overigens dat zijn Red Bull nog iets te veel aan het stuiteren was om er alles uit te kunnen halen.

De voormalige wereldkampioen reedt bovendien ook nog eens 0.800 seconden sneller dan Charles Leclerc, die vorig seizoen nog de meeste pole’s binnenhaalde.

Wij verwachten dat Spanjaard met tonnen F1-ervaring ook in de kwalificatie recht naar de eerste plaats zal rijden.

Fernando Alonso pakt pole position (notering van 4.50)

 

Nog steeds de grote favoriet

Aston Martin mag in de eerste vrije trainingen dan wel vriend en vijand verbaasd hebben, om Verstappen te kloppen zullen ze toch nog een tandje moeten bijsteken.

Het is namelijk één ding om de snelste wagen te hebben, je moet er natuurlijk ook nog mee kunnen rijden én vooral… een team hebben dat de juiste beslissingen neemt.

Vraag dat gerust maar even aan Leclerc.

Alonso zal op z’n eentje hoogstwaarschijnlijk een heel goede tijd kunnen neerzetten, en waarschijnlijk zelfs dé beste tijd, tijdens de kwalificatie. Tijdens de race, dat is een heel ander verhaal.

Het team van Red Bull loopt momenteel als een geoliede motor en dan hebben we het echt wel over hun tactische beslissingen.

Bovendien kan Verstappen ook rekenen op een gemotiveerde ploegmaat met Sergio Perez, terwijl Alonso vooral Stroll onder zijn vleugels zal moeten nemen.

De Spanjaard is overigens ook slim genoeg om niet alles op alles in zijn eerste race te zetten. Als Aston Martin op einde van het seizoen in de top drie zou kunnen eindigen… daar tekent papa Stroll nu al voor.

Pas op, Alonso heeft absoluut een winnaarsmentaliteit én we mogen hem zeker niet afschrijven als potentiële nieuwe wereldkampioen, maar op dit moment is en blijft Verstappen de grote topfavoriet.

Met de tegenvallende resultaten van Mercedes én Ferrari dat toch ook momenteel net dat tikkeltjes lijkt te kort te komen, geven we Verstappen in deze eerste GP van het seizoen dan ook de grootste kans op de overwinning.

Verstappen wint (notering van 1.71)

Must See

More in Formule 1