Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Genk-Club Brugge: wie veert recht na de wanprestaties van de laatste weken?

Club Brugge

Club Brugge en KRC Genk – dé twee rivalen en beste ploegen van vorig seizoen in de Jupiler Pro League – zitten beide in een sukkelstraatje. Club Brugge worstelt sinds die coronacrisis in maart met zichzelf en ook de Limburgse sneltrein van de play-offs lijkt helemaal ontspoord.

Zowel de positie van Van den Brom als van Clement staat wankel. Wie redt komend weekend z’n vel?

De meest interessante noteringen voor online weddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Moeilijk te verdedigen.

Je kan veel zeggen over KRC Genk, maar niet dat ze aanvallend geen kwaliteit hebben. Onuachu strijdt net zoals vorig seizoen mee voor de titel van topschutter en ook Ito laat geregeld zijn grote klasse zien.

Genk scoort ook bijna altijd: in twaalf van de vijftien wedstrijden was dat het geval. Enkel koploper Union scoorde tot nu toe meer doelpunten.

Bovendien scoren ze graag tegen Club Brugge… Genk kon in de laatste vier confrontaties tegen blauw-zwart telkens minstens twee doelpunten maken.

KRC Genk scoort minstens twee keer (notering van 2.10)

 

Grote crisis.

De laatste keer dat Club Brugge in zo’n grote crisis verkeerde, is ongetwijfeld al geleden van voor het Michel Preud’homme-tijdperk.

Club raasde vorig seizoen van november tot februari als een gek door de competitie, maar werd prompt een halt toegeroepen door enkele Covid-besmettingen.

Sindsdien draait het vierkant in Brugge: ze moesten zich haast slepen naar de titel en ook dit seizoen sloeg de motor slechts enkele keren aan.

De sterke wedstrijden in de Jupiler Pro League zijn op een hand te tellen en de statistieken liegen er niet om: Club won slechts twee van de laatste zeven matchen.

De kans lijkt ook groot dat de wanprestatie tegen RB Leipzig er hard zal op inhakken.

En net nu moet FCB naar Genk, waar het traditiegetrouw altijd moeilijk is voor Club Brugge: ze wonnen er maar twee keer in twaalf duels. Een lastige opgave!

Dubbele kans: KRC Genk wint of gelijkspel (notering van 1.68)

 

Must See

More in Jupiler Pro League