Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Eeuwige roem of een nieuwe desillusie?

Ivan Leko

Intussen kent iedereen het brokkenparcours dat Club Brugge sinds september 1998 heeft gereden in het Vanden Stockstadion. Gezien de vormcurve van de twee ploegen zullen de Bruggelingen vanavond een unieke kans krijgen om ruim twintig jaar frustratie van zich af te spelen

Het moet eigenlijk al heel raar lopen mochten de West-Vlamingen niets rapen in Brussel. Club Brugge barst van het vertrouwen terwijl ze in Brussel met moeite overeind blijven in de topmatchen. Fred Rutten krijgt straks de aartsmoeilijke opdracht om niet de eerste trainer sinds Arie Haan te zijn die thuis verliest van de eeuwige rivaal uit Brugge.

2-2?

Scoren moet in principe geen probleem zijn voor Yannick Bolasie en co. Anderlecht vond in 25 van zijn 31 duels de weg naar doel. Blauw-zwart doet net iets beter: het scoorde in 29 van zijn 31 duels. Voor wie een beetje bijgelovig is, hebben we een gouden tip: sinds de invoering van de play-offs in 2009 eindigde Anderlecht – Club Brugge vier keer op 2-2. Wedden dat Ruud Vormer zich straks zal laten opmerken? Tijdens zijn laatste vier verplaatsingen naar Brussel pakte de Nederlander telkens een gele kaart.

Beide teams scoren @ 1.60
Ruud Vormer krijgt een kaart @ 4.00

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips
** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League