Verbind je met ons

HomeBasketbal

Een weekend vol sport: EURO 24 en finales op het WK Basket en de US Open

Sportfans worden dit weekend verwend, want zowel in het voetbal, basketbal als in het tennis staan er heel wat interessante wedstrijden gepland! Tijdens de EK kwalificatiewedstrijden wordt het uitkijken naar de wedstrijd van België tegen Azerbeidzjan. Volgende week volgt ook nog de confrontatie tegen Estland.

In het basketbal is er op zondag de finale van het FIBA wereldkampioenschap. Kan topfavoriet de VS zich tot kampioen kronen, of valt er toch nog een verrassing uit de bus?

Tot slot krijgen we dit weekend ook de apotheose van de US Open. De kansen zijn heel erg groot dat we opnieuw een droomfinale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic zullen krijgen. Het wordt dan meteen ook hun laatste en ultieme krachtmeting van dit seizoen.

De beste odds om te wedden op deze sportevenementen vind je bij betFIRST!


Maakt België er een doelpuntenfestijn van in Azerbeidzjan?

Voor de Belgen staan er de komende dagen twee EK-kwalificatiematchen op het programma. Op zaterdag trekken ze naar Azerbeidzjan. Drie dagen later volgt dan op 12 september de thuiswedstrijd tegen Estland. Beide wedstrijden zouden in principe geen probleem mogen vormen voor onze nationale ploeg.

Vooral de wedstrijd tegen Azerbeidzjan zou een walk in the park moeten zijn. Azerbeidzjan kon namelijk nog geen enkele wedstrijd winnen in deze EK kwalificatiepoule. Ze gingen met 4-1 onderuit tegen Oostenrijk en nadien volgde een forfait nederlaag tegen Zweden. Enkel tegen Estland konden ze een 1-1 gelijkspel uit de brand slepen.

België daarentegen heeft onder Domenico Tedesco nog niet verloren: winst tegen Zweden, Estland en een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Midden juni speelde België gelijk tegen Oostenrijk.

Wij verwachten alvast weer een hoog aantal doelpunten van de Belgen. Onder Roberto Martinez was scoren vaak het pijnpunt, maar met Tedesco aan het roer scoorden de Belgen al tien keer in vier wedstrijden. Negen van die goals vielen bovendien buitenshuis.

België scoort meer dan 2.5 goals (notering van 1.95)


Romelu Lukaku blijft maar scoren

Die doelpunten hebben ze vooral aan Romelu Lukaku te danken. Een kleine bloemlezing: een hattrick in de 0-3 zege tegen Zweden. Eén goal tegen Duitsland. Het enige doelpunt in de 1-1 tegen Oostenrijk en tot slot twee goals in de 0-3 zege tegen Estland.

Ondertussen zijn ook alle transferperikelen achterwege. Komend seizoen zal hij namelijk in het shirt van AS Roma spelen. Lukaku kan zich nu dus voor de volle honderd procent op de nationale ploeg concentreren.

Wij verwachten dat zaterdag de naam van Lukaku opnieuw op het scorebord zal verschijnen.

Lukaku scoort (Boosted odd van 1.80 )

 

Breekt de VS het record van meeste FIBA wereldtitels?

Zondag staat de finale van het FIBA wereldkampioenschap van 2023 op het menu. Momenteel zijn er nog vier landen die strijden om de beker: Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en Servië. Titelverdediger Spanje werd al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. De VS is daardoor nu alleen topfavoriet voor de eindzege.

De VS moet wel eerst nog in de halve finale langs Duitsland zien te geraken. Daarna wacht de winnaar van het duel tussen Canada en Servië. Als de Verenigde Staten het wereldkampioenschap winnen, schrijven ze alvast geschiedenis. Momenteel hebben de USA en Joegoslavië namelijk elk vijf titels in totaal.

 

Josh Hart met team USA tijdens het FIBA wereldkampioenschap basketbal

Josh Hart met team USA tijdens het FIBA wereldkampioenschap basketbal

De Verenigde Staten winnen het WK (Notering van 1.60)

 

Krijgen we een US Open finale tussen Alcaraz en Djokovic?

Zondag staat op de US Open de laatste grote tennisfinale van dit seizoen op het programma. Vooraf werden Carlos Alcaraz en Novak Djokovic als grote favorieten naar voren geschoven en momenteel maken ze die verwachtingen ook nog steeds waar.

Djokovic moet enkel nog zien af te rekenen met de onverwachte Ben Shelton in de halve finale. Alcaraz neemt het in zijn halve finale op tegen de nummer drie van de wereld: Daniil Medvedev.

Djokovic won eerder dit jaar al de Australian Open en Roland Garros. Alcaraz won dan weer de Wimbledon finale tegen Djokovic. De Serviër nam wel meteen revanche op de Western & Southern Open. Daarin versloeg hij Alcaraz in de finale met een thriller van vijf sets.

Wij verwachten dat ze elkaar ook op zondag in de finale zullen treffen. Alcaraz won vorig jaar zijn eerste major op de US Open en zal dus zijn titel moeten verdedigen. Djokovic gaat dan weer op zoek naar een vierde eindzege. Wij geven de ervaren Serviër net dat tikkeltje meer kans op de eindzege.

Djokovic wint (Notering van 1.87)

Must See

More in Basketbal