Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Doet Zulte Waregem een uitstekende zaak in de degradatietopper tegen KV Oostende?

fans supporters zulte waregem essevee sfeer rook

Zulte Waregem staat voor drie levensbelangrijke weken. Voor Essevee staan er namelijk niet één, maar wel drie (!) degradatietoppers gepland.

Het lot van Zulte Waregem kan dan ook na dit drieluik bezegeld zijn, zowel in positieve als negatieve zin.

Als eerste wacht KV Oostende, daarna volgen Seraing en KV Kortrijk.

Uiteraard wordt dit ook voor de kustboys een erg belangrijke wedstrijd. Na deze week volgen namelijk wedstrijden tegen respectievelijk Charleroi, KRC Genk en Club Brugge.

Tegen die ploegen zien we KV Oostende momenteel echt geen 9 op 9 halen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Zulte Waregem – KV Oostende vind je hieronder.

Essevee op dreef

De zenuwen zullen strak gespannen staan bij zowel Zulte Waregem als bij KV Oostende.

Essevee staat momenteel op een 16e plaats in het algemeen klassement met 20 punten. Helemaal onderaan bengelt KVO met 18 punten.

De drie punten die in deze wedstrijd op het spel staan kunnen binnen enkele weken het verschil maken tussen degraderen of in eerste klasse blijven.

Momenteel zijn er realistisch gezien vijf ploegen die moeten vrezen voor de degradatie. In totaal nemen we afscheid van drie van deze ploegen dit seizoen.

Bij Zulte Waregem lijken ze zich herpakt te hebben sinds de komst van Ruud Vormer.

Zo wonnen ze namelijk van KV Mechelen en Anderlecht en tegen Westerlo werd een punt uit de brand gesleept.

Essevee verloor ook wel drie wedstrijden, maar dat deden ze wel tegen Racing Genk, Club Brugge en Union SG. Allesbehalve kleine ploegen dus.

Bij KV Oostende lijkt het van kwaad naar erger te gaan. Zij hebben sinds 6 november geen enkele wedstrijd meer gewonnen.

Zeven van de acht wedstrijden werden verloren. Slechts één puntje konden ze halen tegen die andere degradant: KV Kortrijk..

Onder leiding van Vormer laat Essevee de laatste weken dus echt wel veel beter voetbal zien. Momenteel hebben ze in 2023 enkel nog maar verloren van de traditionele topploegen

Wij verwachten daarom dat ze tegen de rode lantaarn een uitstekende zaak zullen doen en de broodnodige drie punten in de wacht zullen slepen.

Zulte Waregem wint (notering van 2.10)

 

Het venijn zit in de staart

Uit de statistieken van beide ploegen mogen we concluderen dat de kans groot is dat er eerder in de tweede helft doelpunten zullen vallen.

Zulte Waregem scoort maar liefst 66.3 procent van al haar doelpunten in het laatste halfuur.

Met 48 procent is ook het aandeel van KV Oostende in de laatste dertig minuten erg groot.

Beide ploegen zullen bovendien vooral spelen om niet te verliezen. De kans dat er een gaatje in de verdediging valt is alweer veel groter in de tweede helft, als de vermoeidheid begint op te steken.

Zowel statistisch als gevoelsmatig lijkt de kans ons daarom groot dat het meest aantal goals in de tweede helft zullen vallen.

Meest aantal doelpunten in de tweede helft (notering van 1.95)

Must See

More in Jupiler Pro League