Verbind je met ons

HomeIjshockey

Boston Bruins hebben pyschologisch voordeel in zevende duel om Stanley Cup

NHL: Stanley Cup Final-Boston Bruins - St. Louis Blues

De Stanley Cup, de oudste trofee die een Amerikaanse franchise kan winnen, zal voor het derde jaar op rij van eigenaar veranderen. En hoe! Voor het eerst in zeven jaar zal de winnaar zeven duels nodig hebben om te zegevieren in de play-offs van de National Hockey League (NHL).

De laatste keer, in 2011, trokken de Boston Bruins aan het langste eind tegen de Vancouver Canucks (4-3). Patrice Bergeron, Zdeno Chara, David Krejci en Brad Marchand waren er acht jaar geleden al bij. Bergeron en Marchand scoorden toen zelfs elk twee keer. Bij de Bruins weten ze dus wat hen te wachten staat in de laatste match van een best of seven.

De mannen uit Bosten hebben bovendien een fameus psychologisch voordeel: ze wonnen enkele dagen geleden met 1-5 in St. Louis en hebben over de zes matchen bekeken een positief doelsaldo van 21-14. In het vijandige TD Garden, dat volgepropt zal zijn met 19.500 supporters, krijgt Blues-doelman Jordan Binnington de aartsmoeilijke opdracht om het hoofd koel te houden. Aan de overkant zal winger Vladimir Tarasenko, die drie keer scoorde in zes duels, de puck tegen de netten moeten duwen.

Boston Bruins kan zijn zevende titel winnen, St. Louis gaat op zoek naar een eerste Stanley Cup in zijn geschiedenis.

Winnaar reguliere speeltijd: Boston Bruins @ 2.00

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Ijshockey