Verbind je met ons

HomeVoetbal

Blijft Borussia Dortmund het grote zwarte beest van Wolfsburg?

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen

Die Wölfe tegen die Borussen. Ofwel: het duel tussen de twee Duitse voetbalclubs die aan een dramatische Champions League-campagne bezig zijn.

Zowel Wolfsburg als Dortmund gingen midweek kansloos onderuit, tegen respectievelijk Sevilla en Sporting CP, en mogen overwinteren in de CL op hun buik schrijven.

Beide teams zijn komend weekend dus op zoek naar eerherstel. Wie slaagt daarin?

De meest interessante noteringen voor online weddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

(geel-) Zwarte reeks.

Het is velen waarschijnlijk nog niet opgevallen, maar Dortmund is al jaren hét zwarte beest van Wolfsburg. Treffen ze elkaar? Dan lijkt Wolfsburg telkens met de daver op het lijf het veld op te komen.

Wolfsburg kan al sinds mei 2015 – de bekerfinale – niet meer winnen van Dortmund: een ongeziene reeks van twaalf wedstrijden zonder driepunter, waarin ze zelfs elf van de laatste twaalf wedstrijden verloren.

Deze statistiek nog niet straf genoeg? Het kan nog erger…

Wolfsburg kon al negen matchen op een rij niet meer scoren tegen de geel-zwarten. Voor dat laatste doelpunt moeten we al terug naar 2016, toen ze een 1-5 rammeling kregen op eigen veld. Van een zwart beest gesproken…

Borussia Dortmund wint (notering van 2.40)

 

Rolls Reus.

Als we het hebben over loyaliteit en betrouwbaarheid, dan moeten we Marco Reus uiteraard in dezelfde zin vermelden.

Al jaren is hij de enige constante factor in de aanvalslinie van Borussia Dortmund en die lijn trekt hij dit seizoen simpelweg door.

Na elf speeldagen zit de aanvallende middenvelder alweer aan vier doelpunten en zes assists. Reus scoorde overigens in de laatste twee competitiewedstrijden van de Borussen, tegen VfB Stuttgart en RB Leipzig.

Bovendien is Wolfsburg een van de favoriete tegenstanders van Reus: in twintig wedstrijden trof hij al tien keer raak tegen de Wolven.

Staan de netten ook komend weekend bol?

Marco Reus scoort (notering van 3.50)

 

Must See

More in Voetbal