Verbind je met ons

HomeVoetbal

Argentinië moet einde maken aan 26 jaar zonder hoofdprijs

Lionel Messi of Argentina

Wie niets heeft met vrouwenvoetbal en het EK U21 te flauw vindt, stemt in de nacht van vrijdag op zaterdag maar beter af op de Copa América. Superster Neymar moet verstek geven nadat hij vorige week tegen Qatar een zware enkelblessure opliep, maar de andere Zuid-Amerikaanse balvirtuozen tekenen in Brazilië wel present.

Door de blessure van Neymar, de vormcrisis bij Gabriel Jesus en het gebrek aan matchritme van Roberto Firmino, zal Richarlison het gewicht van de aanval moeten dragen en de onrealistische verwachtingen van een hele natie moeten inwilligen. In 2014 ging Luiz Felipe Scolari met zijn team ten onder aan de verzwelgende druk van de ruim 200 miljoen Brazilianen. Met als dieptepunt de 7-1 in de halve finales tegen Duitsland. Indien de Seleção abstractie kan maken van het veeleisende publiek, dan zit een eerste eindzege sinds 2007 er zeker in.

Argentinië van zijn kant wacht al 26 jaar op een triomf op de Copa América. In de laatste vijf edities stonden de Argentijnen vier keer in de finale en daarin verloren ze twee keer van Brazilië en waren ze tweemaal de mindere van Chili. Ook deze keer is Argentinië volledig overgeleverd aan de grillen van Lionel Messi. Het zal dus van Messi afhangen of La Albiceleste met de beker naar huis mag terugkeren. Messi mag echter op zijn beide oren slapen: door een ingreep van de CONMEBOL, die de speeldata van het tornooi elk jaar wil laten samenvallen met het EK, krijgt hij binnen twaalf maanden nog een ultieme kans om voor het eerst het Zuid-Amerikaanse landentornooi te winnen. Voor Messi en co is de echte afspraak dus volgend jaar, wanneer de 47ste Copa América in Argentinië en Colombia te gast is.

Chili lijkt na twee opeenvolgende zeges op zijn retour en daardoor lijkt Uruguay het meest standvastige team te zijn van de hoop. Of komt het gevaar van buiten het continent? Sinds 1993 deelt CONMEBOL wildcards uit aan twee landen die aangesloten zijn bij een andere continentale organisatie en de waaghalzen van 2019 zijn Japan, die er al bij was in 1999, en Qatar. Er wordt vooral veel verwacht van Qatar, dat met zijn mix van inheemse Qatarezen, buitenlandse homegrown players en genaturaliseerde jongens begin dit jaar met veel machtsvertoon de Asian Cup won.

Op de eerste speeldag moet Brazilië voor de rust al het verschil kunnen maken tegen Bolivië. Argentinië is in principe beter dan Colombia en Venezuela – Peru eindigt op een gelijkspel.

Argentinië wint de Copa America @ 4.40
Brazilië - Bolivië: winnaar 1ste helft Brazilië @ 1.28
Venezuela - Peru: gelijkspel @ 3.05
Argentinië - Colombia: winnaar Argentinië @ 2.30

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Voetbal