Verbind je met ons

HomeGolf

Amerikaan Koepka moet twee landgenoten en een Noord-Ier afschudden

Golf US Open Brooks Koepka

Op een van de mooiste golfparcours ter wereld, inclusief negen holes die uitgeven op de Grote Oceaan, gaan vier Amerikanen en een Noord-Ier de strijd met elkaar aan op de 119de editie van de US Open. Met de Amerikaanse kleerkast Brooks Koepka als uitgesproken favoriet.

Van de laatste negen majors waar hij sinds 2017 aan deelnam, won hij er vier. Koepka kan bovendien de eerste speler zijn sinds Willie Anderson (1903-1905) die drie na elkaar de US Open wint.

Vijf jaar na zijn laatste zege in een major is de 30-jarige Rory McIlroy ook een serieuze kandidaat in Pebble Beach. Hij zette zijn kandidatuur kracht bij met een indrukwekkende zege op de Canadian Open afgelopen weekend. Ook de Texaanse wonderboy Jordan Spieth heeft net op tijd de juiste vorm teruggevonden om zijn landgenoot Koepka onder vuur te nemen.

En dan is er nog Tiger Woods, de outsider van dienst. Na zijn miraculeuze verrijzenis op The Masters begin april heeft Woods de jacht op recordhouder Jack Nicklaus weer ingezet. Woods heeft drie zeges te kort om de 18 majors van de legendarische Nicklaus te evenaren.

Brooks Koepka wint de US Open @ 10.00

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Golf