Verbind je met ons

HomeFormule 1

Voorbeschouwing F1: Aftellen naar nieuwe Formule 1 seizoen 2024 is begonnen

Formula 1

De Formule 1, een sport die wereldwijd miljoenen hartslagen sneller doet kloppen, staat aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Een F1-seizoen dat belooft meer spanning en strijd te leveren dan ooit tevoren. Fans over de hele wereld wachten met ingehouden adem op de strijd die gaat losbarsten, vooral met de hoop dat de dominantie van Red Bull en wereldkampioen Max Verstappen serieus op de proef wordt gesteld.

En bij betFIRST kun je erbij zijn. De hoogste notering voor het wedden op sport en first in fast. Niet alleen zijn de bolides in de F1 superfast, bij betFIRST geniet je ook van supersnelle uitbetalingen. Heb je winst en wil je dit uitbetalen naar jouw bankrekening? Zo gedaan! Binnen vijf seconden staat het geld op je rekening.

Wil je ook meer weten over het nieuwe F1-seizoen? Lees dan snel verder en zorg dat je helemaal op de hoogte bent voor de start van de eerste Grand Prix in Bahrein.


De krachtmeting: Red Bull, Ferrari en McLaren

Terwijl het Formule 1-seizoen 2024 nadert, blijft het team uit Milton Keynes optimistisch over hun vooruitzichten.  De ingenieurs zijn erg positief over de nieuwe RB20 auto. De meeste Formule 1-kenners voorspellen dat Red Bull zijn winnende vorm naar het aankomende seizoen zal doortrekken zonder het momentum te verliezen. Echter, in de latere fase van het seizoen 2023 ondervonden de Red Bull-coureurs aanzienlijke uitdagingen van teams zoals Ferrari en McLaren, die erin slaagden de snelheidskloof aanzienlijk te dichten. Beide teams leken de juiste richting in hun ontwikkelingsproces te hebben gevonden, en men verwacht meer strijd van deze twee teams vanaf het begin van het seizoen 2024.

Formula 1 2024 -

Hoewel Red Bull de sport domineert met zijn technologie, zijn er tekenen van interne conflicten binnen het team. Recent heeft het management van Red Bull een intern onderzoek ingesteld naar hun langstzittende teambaas, Christian Horner. Als deze problemen op managementniveau niet snel worden opgelost, zal dit zomaar eens kunnen gaan leiden tot hun ondergang.

Ondanks dat Ferrari en McLaren de meest succesvolle teams in de Formule 1-geschiedenis zijn wat betreft kampioenschappen, hebben beide teams al meer dan een decennium geen kampioenschap meer gewonnen. Het zou geweldig zijn om beide teams in het komende seizoen te zien strijden om de titel met Red Bull.

Mercedes: Onzekere toekomst en het afscheid van een icoon

Ondanks de verschuivingen in macht en dynamiek binnen de Formule 1, verdient het team van Mercedes onverminderde aandacht. Als voormalige heersers van het turbohybride-tijdperk, bevindt Mercedes zich op een cruciaal punt waar de toekomst onzeker lijkt.

Na hard te hebben gevochten om zijn achtste wereldtitel met Mercedes te winnen, leek Lewis Hamilton zijn vertrouwen in het ontwikkelingsproces van het team uit Brackley te hebben verloren. Eerder dit jaar besloot hij om aan het einde van het seizoen 2024 over te stappen naar Ferrari.

Veel mensen onderschatten de kracht van het Mercedesteam, maar desondanks wisten de Mercedescoureurs het seizoen 2023 af te sluiten als tweede in het constructeursklassement. Het Mercedes-management is terughoudend over hun ontwikkelingen, terwijl fans meer gefocust zijn op McLaren, Red Bull en Ferrari. Toch kan Mercedes nog steeds verrassen, omdat ze hun kampioenschapsambities niet hebben opgegeven, ook al lijkt het alsof de fans dat wel hebben.

Teamwijzigingen in de Formule 1

Hoewel het aantal teams in het kampioenschap ongewijzigd is gebleven, hebben er significante veranderingen plaatsgevonden in de identiteit van sommige teams. Na het beëindigen van hun titelovereenkomst met Alfa Romeo heeft Sauber twee nieuwe sponsors gevonden, waardoor het team nu bekendstaat als Stake F1 team Kick Sauber. Het zusterteam van Red Bull, voorheen bekend als Alpha Tauri, heeft besloten zijn bedrijfsmodel te wijzigen door te stoppen met de promoties gerelateerd aan het door Red Bull bezeten kledingmerk AlphaTauri. Het team uit Faenza wordt nu officieel Visa Cash App RB F1 team genoemd, na het sluiten van een titelovereenkomst met een nieuwe sponsor.

Er wordt veel gesproken over de nieuwe namen van Sauber en AlphaTauri; velen vinden ze de minst aantrekkelijke teamnamen in de Formule 1-geschiedenis, vooral vanwege de uitdaging om ze in één adem correct uit te spreken.

Nadat Franz Tost, de langstzittende teambaas van het team uit Faenza, besloot met pensioen te gaan aan het einde van het seizoen 2023, heeft de eigenaar van Red Bull besloten om voormalig Ferrari-medewerker Laurent Mekies aan te stellen als zijn opvolger. Daarnaast is voormalig FIA F1-directeur Peter Bayer benoemd tot de nieuwe CEO van het Visa Cash App RB F1 team, met als doel het team op het winnende pad te brengen.

Maar de meest opzienbarende beslissing over het teammanagement werd genomen door Haas F1-eigenaar Gene Haas, toen hij besloot het contract van hun beroemde teambaas, Gunther Steiner, niet te verlengen. Daarom is Ayao Komatsu, de voormalige technisch directeur aan de baan, benoemd tot teambaas van het Haas F1-team voor het komende seizoen.

Formula 1 2024

De leiding van het Alpine-team besloot hun teambaas, Otmar Szafnauer, midden in het F1-seizoen 2023 te vervangen en stelde Bruno Famin aan als tijdelijke teamleider. Nu heeft Famin een vaste benoeming gekregen als de teambaas van Alpine, bovenop zijn verantwoordelijkheden als vicepresident van het team.

Zoals eerder vermeld, verraste Lewis Hamilton de hele F1-gemeenschap met zijn beslissing om aan het einde van het seizoen 2024 over te stappen naar Ferrari. Het wordt interessant om te zien hoe zijn afscheid bij Mercedes er dit jaar uit gaat zien. Met de komst van Hamilton heeft Sainz zijn plek bij Ferrari verloren en kijkt hij nu uit naar een kans bij het Audi-team, dat de F1 wil betreden door het beheer van het Sauber F1-team over te nemen.

Ook Perez bevindt zich in het laatste jaar van zijn huidige contract bij Red Bull, en het lijkt erop dat het team uit Milton Keynes minder geneigd is om zijn contract te verlengen. Daarnaast lopen de contracten van coureurs van teams zoals Haas, Visa Cash App RB, Sauber, Williams en Alpine af aan het einde van het seizoen 2024. Al deze coureurs moeten goed presteren in het komende seizoen als ze een nieuwe plek willen vinden voor het seizoen 2025.

De Formule 1 Kalender en Sprintweekenden 2024

De Formule 1-kalender voor 2024 bestaat uit 24 evenementen, inclusief zes sprintweekenden. Er is een kleine wijziging aangebracht in het schema van de sprintweekenden: de kwalificatie voor de hoofdrace is nu verplaatst naar zaterdagavond. Dit betekent dat de sprintkwalificatie op vrijdagavond plaatsvindt, waardoor de sprintwedstrijd op zaterdagochtend wordt gehouden.


Vooruitblik op de Grand Prix van Bahrein

Het seizoen 2024 staat op het punt te beginnen met de Grand Prix van Bahrein, gepland op 2 maart. Het Bahrain International Circuit in Sakhir, gelegen te midden van zandduinen, biedt verschillende uitdagingen voor de coureurs aan het begin van het seizoen. De Grand Prix wordt ’s nachts gehouden onder kunstlicht, en coureurs moeten omgaan met extreme temperatuurschommelingen. Dit maakt het voor coureurs en ingenieurs echt uitdagend om de optimale race-instellingen te vinden die de maximale prestaties ontketenen. Historisch gezien heeft het circuit van Bahrein een voorkeur voor auto’s met ware snelheid en biedt het maximale inhaalmogelijkheden voor de coureurs met zijn brede circuitontwerp.

Bij het analyseren van de historische statistieken van de Grand Prix van Bahrein blijkt Lewis Hamilton de beste prestaties te leveren op dit circuit in het Midden-Oosten, met zeven overwinningen. Zijn laatste overwinning op Sakhir was in 2021, toen Mercedes een krachtige uitdager bouwde die voor de laatste keer om de titel kon strijden. Fernando Alonso is de op één na beste presteerder van de momenteel actieve coureurs in de sport.

Opvallend is dat de prestaties van Max Verstappen op Sakhir niet goed zijn. Vorig jaar won de regerend wereldkampioen voor het eerst dit evenement, toen hij over de snelste auto op de grid beschikte. In 2022 werd dit evenement gewonnen door Charles Leclerc, wat een sterke aanwijzing is voor zijn vermogen om hier nog een overwinning te boeken als de ingenieurs van Ferrari hem een krachtige uitdager kunnen bieden voor het komende seizoen. Als constructeur is Ferrari hier het succesvolst met zeven overwinningen.

Zelfs in de jaren dat Mercedes en Red Bull recentelijk domineerden, was Ferrari succesvoller in het behalen van overwinningen in Bahrein. Al deze statistieken maken duidelijk dat Bahrein geen vriendelijk circuit is voor Red Bull of Max Verstappen. Er is dus een risico om op hem of Red Bull te wedden tijdens een evenement waar ze statistisch gezien niet erg succesvol zijn gebleken. Maar, als Verstappen ergens goed in geweest is, is het wel het verslaan van de odds.

 

Voorspellingen en wedopties Formule 1

Ferrari en Mercedes zijn historisch gezien de beste performers op dit internationale circuit dat sinds 2004 in gebruik is. Red Bull heeft hier slechts drie evenementen gewonnen, waarvan twee overwinningen werden behaald door Sebastian Vettel op het hoogtepunt van zijn carrière. McLaren-coureurs hebben nooit goed gepresteerd op dit circuit, aangezien ze hier nog geen enkele overwinning hebben geboekt.

Maar wat de resultaten in het verleden ook mogen zijn, F1 in 2024 is weer een nieuw seizoen.  Nieuwe auto’s, nieuwe technologie, nieuwe kansen. Ook voor jou, want op betFIRST kun je nu al je voorspellingen voor de F1 doen en wedden op de GP van Bahrein. Wie komt er het beste uit de startblokken? Wéér Verstappen, of zien we een verrassing van Mercedes of Ferrari? Doe nu mee met de actie en bekijk alle weddenschappen.

 

Must See

More in Formule 1