Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Zetten de Buffalo’s hun ongeslagen reeks verder tegen een kwakkelend Genk?

Gent-Genk

Het is een zéér raar seizoen voor zowel KAA Gent als KRC Genk.

Genk leek na een heel sterke Champions play-offs aanvankelijk dé titelconcurrent van Club Brugge te gaan worden. Maar die verwachtingen konden ze nooit inlossen, met de exit van John van den Brom als gevolg.

Ook Gent begon kwakkelend, maar herstelde zich en timmert aan de weg naar boven. Timmeren ze ook Genk in elkaar?

Wie wint deze topaffiche in de Jupiler Pro League? Bij betFIRST vind je alvast de beste tips en de meeste interessante noteringen om jouw online weddenschap te plaatsen.

The good and the bad.

KRC Genk zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen: het draait vierkant in de competitie én ze werden in één week tijd uitgeschakeld in de Croky Cup en de Europa League.

Zelfs de Conference League wilde niet lukken.

Ondanks hun overduidelijk kwalitatieve kern konden de Genkenaren maar één van hun laatste acht matchen in de Jupiler Pro League winnen.

Bij Gent zien we het omgekeerde gebeuren. Zij pakten negen op negen en zijn ondertussen vier matchen ongeslagen.

Bovendien deden de Buffalo’s het goed in de laatste confrontaties met Genk: ze zijn drie matchen ongeslagen en wonnen in oktober nog vlot met 0-3.

Gent wint (notering van 1.83)

 

Leuk duel.

Gent mag dan wel de beste defensie van het land hebben – ze kregen tot nu toe de minste goals binnen –, tot erg veel clean sheets in de Ghelamco Arena leidt dat toch ook niet.

In acht matchen in de Jupiler Pro League lukte dat nog maar twee keer: tegen Eupen en KV Mechelen.

En het mag dan niet draaien bij Genk, scoren doen ze toch bijna altijd. Alleen Beerschot kon hun aanvallend geweld afhouden de afgelopen vijf matchen, door een geweldige Mike Vanhamel.

Helaas leverden die goals de Limburgers slechts vijf op vijftien op, terwijl Gent in eigen huis negen op twaalf pakte en enkel (onverdiend) verloor van koploper Union.

Gent wint en beide teams scoren (notering van 3.55)

 

Must See

More in Jupiler Pro League