Verbind je met ons

HomeDarts

WK Darts: zal topfavoriet van Gerwen het waarmaken of kan Dancing Dimi verrassen?

Michael van Gerwen met Dimitri van Den Bergh_Darts_PDC

Na het WK voetbal zal het WK Darts ongetwijfeld de sportliefhebber in de ban houden.

Het PDC World Darts Championship vindt plaats in het Alexandra Palace in Londen van 15 december tot en met de finale op 3 januari.

Afgelopen donderdag stond de eerste ronde op het programma, vanaf vrijdagnamiddag beginnen ook alle toppers eraan.

Dit jaar lijkt de strijd trouwens spannender dan ooit, want in de 58 PDC evenementen van dit seizoen, kregen we maar liefst 24 (!) verschillende eindwinnaars te zien.

Michael van Gerwen behaalde in totaal het meest aantal overwinningen (10) en start als favoriet aan dit tornooi.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op het WK darts vind je hieronder.

MVG

Michael van Gerwen domineerde tussen 2015 en 2019 de dartswereld met telkens een twintigtal titels per jaar.

Ook dit jaar kon hij nog eens tien overwinningen in één seizoen behalen. Het meeste van iedereen én vooral een erg indrukwekkend resultaat in deze tijd.

“Het zijn nu andere tijden en je kunt het winnen van die tien titels niet meer vergelijken met bijvoorbeeld 25 titels van zoveel jaar geleden”, vertelt MVG.

“De omstandigheden zijn veranderd en je kunt tegenwoordig van iedereen verliezen. Ik noem daarom momenteel niemand meer een rivaal, want er zijn gewoonweg te veel goede spelers.”

Bij de bookmakers staat van Gerwen na zijn fantastisch seizoen dan ook met stip op nummer één om zich voor de vierde keer tot wereldkampioen te kronen.

van Gerwen wint het tornooi (notering van 3.50)

 

Dancing Dimi

Sinds zijn topjaar in 2020 kon Dimitri Van Den Bergh niet echt meer bevestigen. De goedlachse Belg zakte zelfs weg naar een 15e plaats op de wereldranglijst.

Vooral op het WK in 2021 en 2022 stelde hij teleur met respectievelijk een plaats bij de laatste 16 en de laatste 64.

Maar Dancing Dimi is met zijn 28 jaar eigenlijk nog steeds piepjong in de dartswereld en heeft dus nog een enorme groeicurve voor de boeg.

Dat liet hij trouwens deze zomer zien met onder meer een plaats in de finale van de European Darts Open. Daarin bleek van Gerwen wel te sterk voor onze Belg.

Kort daarna behaalde Van Den Bergh twee keer na elkaar de eindoverwinning op de Nordic Darts Masters in Denemarken en daarna ook op de Dutch Darts Masters.

In die twee tornooien versloeg hij onder meer klinkende namen als Gerwyn Price, Michael Smith, Gary Anderson, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode.

Daarmee laat Dancing Dimi zien dat hij stilaan terug naar zijn beste vorm aan het groeien is en voor niemand bang hoeft te zijn.

Of het genoeg zal zijn om het WK te winnen is nog moeilijk te voorspellen, maar Van Den Bergh kan en mag zeker en vast wél bij de mogelijke eindwinnaars genoemd worden.

Van Den Bergh wint het tornooi (notering van 29.00)

Must See

More in Darts