Verbind je met ons

HomeDarts

WK Darts: lukt van Gerwen een 9-darter en waar eindigt Dancing Dimi?

Op 15 december gaat het belangrijkste darttoernooi van het jaar van start: het PDC World Darts Championship. Darts is aan een wereldwijde opmars bezig en ook voor ons wordt het een dicht bij huis verhaal met drie landgenoten op de tabellen van het WK: Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker.

Wie zich op 3 januari 2022 tot dartskoning (of koningin) kroont in het Alexandra Palace in Londen? Dat en meer interessante noteringen om te wedden op het WK Darts lees je hieronder.

9-darter

Michael van Gerwen zet dit tornooi alles op alles om een dubbele 9-darter te gooien. Eén van de sponsoren van de PDC heeft namelijk 100.000 pond beloofd aan degene die 2 keer een perfecte leg gooit. Een kwart van dat bedrag gaat naar een goed doel. In 2013 wierp van Gerwen al eens een 9-darter tegen James Wade en ontbrak enkel een afsluitende dubbel 12 om 18 perfecte darts op rij te gooien!

De laatste keer dat MVG een 9-darter gooide tijdens een televisietoernooi was op 8 maart 2020 tijdens de UK Open. ”Ik ga er alles aan doen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het goede doel. Ik weet zeker dat het geld voor hen een enorm verschil kan maken”, liet van Gerwen weten.

Er wordt een negendarter gegooid tijdens het tornooi (notering van 1.86)

 

Queen of the Palace

Fallon Sherrock wist zich twee jaar geleden als eerste vrouwelijke deelneemster te plaatsen voor het PDC wereldkampioenschap. Sherrock maakte meteen indruk en ontpopte zich tot één van de publiekslievelingen.

In de eerste ronde van het tornooi neemt ze het op tegen de legendarische Steve Beaton. Ondanks een serieus verschil in leeftijd en ervaring moet Sherrock deze wedstrijd kunnen winnen, als ze haar huidig niveau kan behouden! Kroont zij zich dit jaar tot Queen of the Palace?

Sherrock wint tegen Beaton (notering van 1.76)

 

Dancing Dimi

De best geplaatste Belg op de wereldranglijst is uiteraard Dimitri Van den Bergh. Hij is zo wat de enige verre Belgische hoop op de eindzege.

Of het echt zo’n vaart zal lopen valt nog af te wachten. Sinds hij begin december vader werd blijft het namelijk erg stil rond hem. De mindere uurtjes slaap en het gebrek aan trainingsuren kunnen Dancing Dimi parten spelen later dit tornooi. Zijn eigen Kwart zou hij alvast wél moeten kunnen winnen.

Van den Bergh wint het tweede Kwart (notering van 3.60)

Must See

More in Darts