Verbind je met ons

HomeTennis

Voorbeschouwing Wimbledon 2023: Volgen Djokovic en Rybakina zichzelf op?

Roland Garros is nog maar net achter de rug of het volgende Grand Slamtornooi staat alweer voor de deur.

Van maandag 3 juli tot zondag 16 juli wordt er gestreden op het mythische gras van Wimbledon.

Regerend kampioen Novak Djokovic is de grote favoriet om zijn titel te verdedigen.

Bij de vrouwen zal French Open-kampioene Iga Swiatek het dan weer knap lastig krijgen tegen onder meer Elena Rybakina en Aryna Sabalenka.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op Wimbledon 2023 vind je hieronder.

Novak Djokovic

Kan er momenteel iemand Novak Djokovic verslaan op deze ondergrond?

De Serviër begint als titelverdediger nadat hij vorig jaar Nick Kyrgios versloeg in een erg spannende finale.

In totaal won Djokovic al zeven (!) keer Wimbledon. Bovendien kan hij een indrukkend winstpercentage van 85 procent op gras voorleggen.

De 36-jarige won enkele weken geleden ook nog Roland Garros en veroverde daarmee zijn 23e Grand Slam-titel. Eerder dit jaar won hij ook al de Australian Open.

In 2015 won Djokovic al een keertje alle vier de grandslamtoernooien aaneensluitend over twee achtereenvolgende kalenderjaren, maar hij lijkt nu een uitstekende kans te hebben om het dit jaar misschien wel in één seizoen te gaan doen.

Hij zou daarmee na Don Budge (1938) en Rod Laver (1962 en 1969) de tweede mannelijke speler ooit kunnen worden die daarin slaagt.

Djokovic is aan een uitstekend seizoen bezig, dat is duidelijk. Hij is met een straatlengte voorsprong dan ook de grote favoriet om zijn lievelingstornooi voor de achtste keer te winnen.

Djokovic wint (notering van 1.74)

Iga Swiatek

In tegenstelling tot bij de mannen zijn er een aantal vrouwen die mee kunnen dingen naar de titel, maar Iga Swiatek plaatsen we momenteel toch net een trapje hoger dan al de rest.

De Poolse zit namelijk in een positieve spiraal na haar overwinning op Roland Garros. Ze behaalde de finale zonder ook maar één set te verliezen in amper 8 uur en 41 minuten.

Pas in de finale verloor ze een eerste set van Karolina Muchova, maar uiteindelijk bleek Swiatek wel alweer de beste te zijn.

Haar ervaring op gras is echter beperkt en ze is nog nooit verder gekomen dan de vierde ronde op Wimbledon.

Ze zal deze Wimbledon dan ook niet met de vingers in de neus winnen, maar met de vorm waarin ze nu zit zal Swiatek ongetwijfeld alweer de te kloppen vrouw op dit tornooi zijn.

De Poolse is dan ook niet voor niks de huidige nummer één van de wereld in het vrouwentennis.

Swiatek wint (Boosted odd van 6.00)

Elena Rybakina

Titelverdediger Elena Rybakina zou normaalgezien altijd de favoriet geweest zijn, maar de tennisster uit Kazachstan is naar eigen zeggen niet honderd procent fit.

Rybakina haakte enkele weken geleden af in de derde ronde van Roland Garros wegens ziekte.

Daarvan zou ze nog steeds niet helemaal hersteld zijn, want afgelopen maandag gaf ze alweer forfait voor het voorbereidingstoernooi in het Engelse Eastbourne.

Volgens de media zou ze wel klaar moeten geraken voor Wimbledon, het tornooi van haar grote doorbraak vorig jaar.

Dit jaar stond ze ook al in de finale van de Australian Open en won ze de toernooien van Indian Wells en Rome.

Het is moeilijk te voorspellen in welke toestand Rybakina aan de eerste wedstrijd zal verschijnen, maar als ze in vorm blijkt te zijn, schrijf haar dan maar op voor een mogelijks tweede eindezege op rij.

Rybakina wint (notering van 5.25)

Must See

More in Tennis