Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Standard-Charleroi: Wie komt als winnaar uit de bus in de Waalse derby?

Standard

De vonken zullen er aanstaande zondag weer vanaf vliegen in het Oosten van ons land, want elf maanden na de laatste is het opnieuw zover: dé Waalse derby.

Een clash die in de Jupiler Pro League bijzonder hard leeft én bovendien zeer belangrijk is in het klassement… Standard probeert namelijk een serieuze kloof te dichten. Slagen ze daarin?

Bij betFIRST vind je de beste tips en de meeste interessante noteringen om jouw online weddenschappen te plaatsen.

Luikse laagconjunctuur.

Nee, het zijn niet de fijnste jaren voor de Standard-supporters.

Vorig jaar moesten ze zich al tevreden stellen met een bijrol in de titelstrijd en een plekje in de Europe play-offs, maar dit seizoen loopt het zelfs nog slechter…

Standard staat amper twaalfde in het klassement en kon maar vijf van de eerste zestien matchen winnen.

Zelfs in het ooit zo oninneembare Sclessin wonnen de Rouches slechts twee thuiswedstrijden. Twee keer met een miniem verschil: 1-0 tegen KVO en Eupen.

En in de Waalse derby wil het sowieso al niet vlotten de laatste jaren: zo sloten ze maar twee van de afgelopen zes thuisduels winnend af.

Dubbele kans: Charleroi wint of gelijkspel (notering van 1.71)

 

Spektakelarm.

De 3-2 thuisoverwinning van Standard in de vorige derby was een heuse uitzondering die de regel bevestigt: de derby’s op Sclessin zijn vaak bijzonder spektakelarme wedstrijden.

In de vijf wedstrijden tussen 2016 en 2019 werden er in totaal drie (!) doelpunten gescoord. Drie keer van de vijf werd het namelijk 0-0. Niet echt om vrolijk van te worden.

En laat scoren nu net zo moeilijk zijn voor Standard dit seizoen: enkel STVV en Beerschot vonden minder vaak de weg naar de netten.

Standard scoorde in eigen huis maar tien doelpunten in acht matchen. Het is ooit anders geweest…

Er vallen maximaal 2 doelpunten (notering van 2.05)

 

Must See

More in Jupiler Pro League