Verbind je met ons

HomeChampions League

Real – Chelsea: scoort Karim Benzema alweer?

Real en Chelsea nemen het dinsdagavond tegen elkaar op in de eerste halve finale van de Champions League. Met twee ploegen die bijzonder makkelijk scoren dit seizoen, beloofd het alvast een mooie wedstrijd te worden. Aftrap om 21u00. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

De geschiedenis

Ondanks het feit dat zowel Real als Chelsea een serieuze voetbalgeschiedenis hebben, speelden de twee slechts drie keer tegen elkaar. Chelsea won in 1998 met 0-1 in Bernabéu. Real won daarna tweemaal thuis. Een keertje met 3-1 in 2013 en in 2016 werd het 3-2. Het is dus al van de vorige eeuw geleden dat Chelsea van de Koninklijke kon winnen… Een goed voorteken voor Real?

Real Madrid wint de wedstrijd (notering van 2.40)

Doelpuntenfestijn

Dat er in deze wedstrijd goals zullen vallen, dat kan bijna niet anders. Beide ploegen speelden elk al 33 wedstrijden dit seizoen. Daarin haalt Chelsea een gemiddelde van 1.55 goals per wedstrijd. Real doet nog een tikkeltje straffer met 1.77 goals per wedstrijd. Real en Chelsea zijn dus twee ploegen die duidelijk de goal weten staan.

Beide teams scoren (notering van 2.05)

Karim Benzema

Het is een beetje een vreemde situatie. Karim Benzema mag al jaren niet meer spelen voor de Franse nationale ploeg, omwille van een chantagezaak die eigenlijk nooit officieel bewezen is. Ondanks dat hij dat één van de beste spitsen is die Frankrijk ooit voor bracht. Dat bewijzen zijn statistieken. 276 goals en 142 assists in 552 wedstrijden voor Real Madrid. Ook als we zijn statistieken in de Champions League onder de loep nemen, wordt nogmaals duidelijk hoe belangrijk de Fransman voor Real is. Als er dinsdagavond iemand zal scoren, dan is kans heel groot dat het Karim Benzema is.

Benzema scoort tijdens de wedstrijd (notering van 2.20)

Must See

More in Champions League