Verbind je met ons

HomeEURO 2024

EURO 2024: Voorbeschouwing en Wedtips Duitsland – Schotland

Dit weekend is het zover: het wachten is voorbij voor alle voetbalfans. Op vrijdag 14 juni begint EURO 2024 in Duitsland met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland. De eerste wedstrijd van België vindt plaats op maandag 17 juni tegen Slowakije.

Op de betFIRST blog houden we je graag op de hoogte van de belangrijkste wedstrijden en het laatste nieuws rondom EURO 2024. Daarnaast delen we handige tips om het meeste uit je weddenschappen te halen. Het EK is niet alleen een groot voetbalspektakel, maar biedt ook tal van mogelijkheden voor slimme weddenschappen en mooie winsten. Of je nu inzet op de groepswinnaar, de topscorer, pre-match weddenschappen of live wedden tijdens de wedstrijden, betFIRST is jouw startpunt voor al je weddenschappen.

Heb je nog geen account? Maak dan eenvoudig en snel een account aan op betFIRST dankzij de snelle registratie met itsme®. Zo ben je meteen klaar voor het grote voetbalspektakel! Lees verder voor een uitgebreide analyse van Duitsland-Schotland of bekijk direct de beste weddenschappen voor dit duel.

Voorbeschouwing Duitsland –  Schotland

Op vrijdag beginnen we het toernooi met Duitsland tegen Schotland. Duitsland is natuurlijk de absolute favoriet in deze openingswedstrijd en zal de druk en steun van het thuispubliek zeker voelen. In de voorbereiding speelde Duitsland tegen Oekraïne en Griekenland. Ondanks dominant spel, 65% balbezit en 27 schoten (waarvan 5 op doel), resulteerde de wedstrijd tegen Oekraïne in een teleurstellende 0-0. Een paar dagen later werd er geoefend tegen Griekenland dat brutaal op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Masouras. In de tweede helft stelde Duitsland orde op zaken met doelpunten van Kai Havertz en een mooi doelpunt van Pascal Groß in de 89e minuut. Ondanks 70% balbezit voor de Duitsers wisten de Grieken de meeste pogingen te noteren: 14 waarvan 6 op doel tegenover 12 van Duitsland waarvan 5 op doel. De verdediging zag er op een aantal momenten zwak uit – een aandachtspunt voor de Duitsers.

Duitsland beschikt met Toni Kroos, Florian Wirtz, Kai Havertz, Leroy Sané, Emre Can en Thomas Müller over een talentvolle selectie met veel ervaring. Bovendien hebben ze met Julian Nagelsmann een jonge, tactische coach. Ondanks dat dit zijn eerste grote toernooi is, is het vertrouwen in de bondscoach groot. Met de mix van ervaring en jeugdig talent hoopt Duitsland ver te komen in dit toernooi, vooral met het thuisvoordeel dat ze hebben.

Kan Schotland het de Duitsers lastig maken?

Schotland oefende ook twee keer. Het eerste duel was tegen Gibraltar dat ‘maar’ met 0-2 werd gewonnen door de Schotten door doelpunten van Christie (‘59) en Adams (‘85). Vervolgens werd er gespeeld tegen Finland. Ondanks een overwicht aan de bal en de meeste kansen werd het een 2-2-gelijkspel. Opvallend is dat Schotland in een tijdsbestek van 5 minuten (54e minuut, 58e minuut) op een 2-0 voorsprong kwam, maar dit ook weer weggaf in iets meer dan 10 minuten aan het einde van de wedstrijd. Dit kan deels verklaard worden door de vele wisselingen in de wedstrijd en moet dus niet te zwaar aan getrokken worden.

Schotland kwalificeerde zich voor EURO 2024 dankzij een reeks indrukwekkende resultaten in hun kwalificatiecampagne. Ze eindigden als tweede in hun groep achter Spanje, met 19 punten uit acht wedstrijden. Schotland won vijf van hun zes eerste groepswedstrijden, inclusief sterke overwinningen op Spanje (2-0) en Noorwegen (2-0). Hun enige nederlaag was tegen Spanje in Sevilla nadat ze zich al hadden geplaatst. Een 3-0 overwinning op Cyprus in hun voorlaatste wedstrijd bracht Schotland dicht bij kwalificatie. Door de overwinning van Spanje op Noorwegen in de laatste groepswedstrijd wist Schotland dat het niet meer ingehaald kon worden voor de tweede kwalificatieplek. Hoewel heel Duitsland uitkijkt naar een feest, mogen de Schotten niet onderschat worden. Met spelers als Andrew Robertson en Scott McTominay heeft Schotland een prima elftal dat eerder al bewees tegen grote tegenstanders te kunnen staan. Hun indrukwekkende kwalificatiecampagne, inclusief overwinningen op Spanje en Noorwegen, toont aan dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Schotland’s vechtlust en teamgeest maken hen tot een geduchte tegenstander voor elke ploeg, inclusief het sterke Duitse team. Geloof jij in een stunt van de Schotten?


Slimmer wedden op EURO 2024 met betFIRST en Bet Assist

Bij het maken van je voorspellingen en weddenschappen zijn informatie en statistieken enorm handig. Daarom heeft betFIRST ervoor gezorgd dat je alle informatie die je nodig hebt gemakkelijk kunt vinden met Bet Assist. Deze tool geeft je real-time statistieken en analyses voor verschillende wedtypes.

Voor de wedstrijd Duitsland – Schotland laat Bet Assist bijvoorbeeld zien dat Duitsland 74% kans heeft om te winnen, terwijl Schotland slechts 9% kans heeft. Een ander voorbeeld is dat Duitsland in 83% van de recente wedstrijden minstens één doelpunt heeft gescoord, net als Schotland. Met deze inzichten kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen en je kansen op winst vergroten. Hierdoor wordt wedden niet alleen makkelijker, maar ook leuker en spannender.

 

Must See

More in EURO 2024