Verbind je met ons

HomePremier League

Man U-Man City: wie kroont zich zaterdagmiddag tot ‘ploeg van ’t stad’?

Manchester City-Leicester City

The Manchester derby. Veel prestigieuzer zal je ze dezer dagen niet vinden. De haat tussen beide ploegen is het afgelopen decennium toegenomen en we zagen al veel beladen duels. Zaterdag dus meer van dat! Beide ploegen zijn op zoek naar eerherstel: Man U door de pijnlijke afgang tegen Liverpool en Manchester City door de slipper in eigen huis tegen Crystal Palace. Twee knokkende ploegen en goed voetbal, dat is waar we op hopen. Solskjær vs Guardiola, wie trekt aan het langste eind? Je leest er alles over bij betFIRST.

Voetbalweddenschappen afsluiten of online weddenschappen doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze prachtige derby vind je hieronder.

Vormcrisis van jewelste

Bij Man U hebben ze al betere dagen gekend… De competitiestart in de Premier League was nochtans veelbelovend, maar – zoals wel vaker de afgelopen seizoenen – daar kwam plots verandering in.

Een één op twaalf met uiterst pijnlijke nederlagen tegen Leicester City en eeuwige rivaal Liverpool zorgde ervoor dat de stoel van coach Solskjær meer dan ooit wankelt. Ook in de Champions League tegen Atalanta liep het bijna fout, maar wie anders dan Cristiano Ronaldo redde daar een punt.

Bij The Citizens loopt het wat gesmeerder: in de Champions League staan ze aan kop in een stevige poule en tot voor de slipper tegen Crystal Palace kenden ze ook in de Premier League een vlotte start.

In de laatste drie uitwedstrijden tegen Brighton, Liverpool en Chelsea toonden de troepen van Pep nog maar eens hoe goed ze kunnen voetballen. Zorgt Guardiola zaterdag voor de officiële onttroning van Ole?

Man City wint (notering van 1.71)

 

Close games

Een hele open wedstrijd die bol staat van de kansen, dat moeten we niet verwachten. Dat zien we ook zelden in topwedstrijden op Old Trafford… Vorig seizoen werd het onder andere 0-0, 0-1 en 0-0 tegen respectievelijk Chelsea, Arsenal en Manchester City.

Zeer gesloten wedstrijden dus. En ook de recentste Manchester derby’s waren niet bepaald doelpuntenkermissen. Integendeel zelfs… In de laatste vijf confrontaties tussen beide teams vielen er amper zeven doelpunten. Bitter weinig is dat.

In de afgelopen vijf duels werd er ook niet één keer meer dan twee doelpunten gescoord. De netten van Old Trafford lijken dus een rustige middag te gaan beleven.

Minder dan drie goals bij dit duel (notering van 2.40)

Must See

More in Premier League