Verbind je met ons

HomeFormule 1

Maken ploeggenoten Verstappen en Perez er in Miami een boeiende strijd van?

Formule 1_Red Bull_Max Verstappen en Sergio Checo Perez

Het Formule 1 circus reist vanuit Azerbeidzjan meteen door naar de Verenigde Staten. Daar staat namelijk de Miami Grand Prix op het programma.

De race in Florida is één van de nieuwste races op de kalender en is eigenlijk nog in opbouw. Net als vorig jaar racen we dus opnieuw op ‘de parking’ tussen de valse boten en het nep water.

Voor Logan Sargeant wordt het alvast een speciaal weekend, want hij zal voor het allereerst in zijn carrière in zijn thuisstad aan de start van een Formule 1 wedstrijd verschijnen.

Hij zal op heel wat aanmoedigen kunnen rekenen, maar de echte favorieten zijn uiteraard weer Red Bull chauffeurs Max Verstappen en Sergio Perez

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze GP van Miami vind je hieronder.

Luxeprobleem bij Red Bull

Sergio Perez heeft vorig weekend in de Grand Prix van Azerbeidzjan voor de tweede keer dit seizoen teamgenoot Max Verstappen verslagen.

Daarmee heeft hij het gat in de tussenstand gedicht tot op zes punten.

Eerder bewees Perez ook in al Saoedi-Arabië dat hij de Nederlander kan afhouden en daarmee maakt hij het kampioenschap een stuk spannender dan vorig jaar.

Red Bull heeft nu namelijk een luxeprobleem met twee rijders die op hoog niveau presteren. Beiden hebben dit seizoen elk twee overwinningen achter hun naam staan.

Dat Verstappen de onbetwistbare nummer één blijft, dat is wel zeker.

De wereldkampioen had in Azerbeidzjan namelijk ook gewoon brute pech toen hij een pitstop maakte vlak voor een safety car.

In Saoedi-Arabië moest hij dan weer helemaal achteraan de grid vertrekken.

Maar het feit dat Perez plots op heel hoog niveau begint te rijden en daarmee toch wat spanning in het kampioenschap kan brengen, daar kan uiteraard ook niemand om heen.

De Mexicaan voelt zich bovendien ook heel erg op zijn gemak op stratencircuits, zelfs nog tikkeltje meer dan Verstappen. En ook Miami heeft wel wat weg van zo’n stratencircuit.

Hinten we hiermee naar een nieuwe overwinning van Perez? Het zou kunnen, maar wij plaatsen Verstappen toch opnieuw op het hoogste schavot.

Waar we wel vrij zeker van zijn is dat het opnieuw een race zal worden op het scherpst van de snee.

We zien de potentiële winnaar dan ook niet meteen met een straatlengte voorsprong finishen.

Winnaar heeft minder dan 5 seconden marge (notering van 2.60)

 

Upgrades bij Ferrari

Ook Charles Leclerc maakte vorig weekend indruk in Azerbeidzjan.

De Monegask pakte maar liefst twee pole positions en nadien ook een tweede plaats in de sprint race en P3 in de Grand Prix op zondag.

Het was meteen ook Ferrari’s eerste podiumplaats van het seizoen. Opvallend, want Leclerc behaalde dit zonder enige upgrades aan de auto.

Ferrari zal dit weekend wel met de eerste belangrijke ontwikkelingen aan de start verschijnen, dus in principe zou de wagen nog beter moeten zijn dan vorig weekend.

Leclerc zou daardoor in deze GP van Miami wel eens meteen zijn tweede podium van dit seizoen kunnen pakken.

Leclerc finisht op het podium (notering van 1.65)

Must See

More in Formule 1