Verbind je met ons

HomeWielrennen

Kan van Aert het deze keer wel waarmaken op het Wereldkampioenschap?

Zondagnacht Belgische tijd volgt de apotheose van het wereldkampioenschap wielrennen in Wollongong.

Dan nemen de beste renners ter wereld het tegen elkaar op in een strijd om de felbegeerde regenboogtrui.

België is met Wout van Aert en Remco Evenepoel alvast goed vertegenwoordigd, maar ook Slovenië, Frankrijk en Nederland doen uiteraard mee voor de prijzen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op het WK wielrennen vind je hieronder.

Twee kopmannen

Met van Aert en Evenepoel is België het enige land dat twee topfavorieten kan afvaardigen voor het wereldkampioenschap.

Vorig jaar werd resoluut voor van Aert gekozen met Evenepoel als schaduwfavoriet, maar dat draaide helaas niet goed uit.

Terwijl van Aert een uitzonderlijk slechte dag had, spatte het jeugdige enthousiasme van Evenepoel af.

Resultaat: van Aert liet het afweten nog voor de finale en Evenepoel was helemaal opgebrand nog voor het tactische ploegenspel moest beginnen.

Bondscoach Sven Vanthourenhout kiest nu dus voor twee kopmannen die naar eigen zeggen bereid zijn voor elkaar te willen werken.

Als dat het geval is en de Belgische ploeg zondag effectief als één team zal koersen zijn ze op papier de allersterksten op dit WK.

Ofwel rijdt Evenepoel weg in een solo vlucht, ofwel wordt van Aert als snelste man van het peloton naar de sprint gebracht.

Het tweede scenario lijkt alvast het meest realistische.

De Jumbo Visma-renner wil absoluut die regenboogtrui halen. Met zijn 28-jarige leeftijd wordt hij er bovendien ook niet jonger op.

In de Tour liet van Aert trouwens zien dat hij in de vorm van zijn leven zit.

Bovendien is Wollongong een uitstekend parcours voor een all around renner als van Aert.

Met Jasper Stuyven, Quinten Hermans, Yves Lampaert, Nathan Van Hooydonck, Pieter Serry en Stan Dewulf zakt België trouwens af met een uitstekend uitgebalanceerde ploeg.

Uiteraard schrijven we ook Evenepoel niet af, maar hij heeft er met Luik-Bastenaken-Luik, Clásica San Sebastián en de Vuelta al een ongelofelijk sterk en vooral zwaar seizoen opzitten.

Bovendien heeft hij er ook al een WK tijdrijden opzitten, iets waar van Aert deze keer bewust voor paste.

Remco Evenepoel

Evenepoel gaf zelf ook al aan dat hij nog kansen op een WK-titel zal krijgen de komende jaren en hij effectief in dienst wil rijden van zijn ploegmaats.

Hij liet ook zien dat hij op een jaar tijd echt wel volwassen geworden is en niet alleen emotioneel, maar vooral ook met het hoofd kan koersen.

Ondanks ijzersterke tegenstanders als Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel en meervoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe denken we dat Evenepoel wel eens de bepalende factor in een Belgische zege kan worden.

Als hij geen kans op een solovlucht ziet en zo van Aert mee wil ondersteunen, lijkt de Belgische zege binnen.

We gaan dan ook resoluut voor van Aert als winnaar van dit wereldkampioenschap.

Wout van Aert wint (notering van 4.34)

 

 

Must See

More in Wielrennen