Verbind je met ons

HomeChampions League

Kan RB Leipzig iets rapen tegen Manchester City in de Champions League?

0:1 Tor, Jubel, v.l. Andre Silva, Torschuetze Emil Forsberg, David Raum, Timo Werner (Leipzig) Wolfsburg, 18.02.2023, Fussball, Bundesliga, VfL Wolfsburg - RB Leipzig

RB Leipzig ontvangt woensdagavond Manchester City voor hun eerste knock-outwedstrijd in de 1/16e finales van de Champions League.

De ploeg van Pep Guardiola finishte de groepsfase ongeslagen met vier overwinningen en twee gelijke spelen tegen Sevilla, FC Kopenhagen en Borussia Dortmund.

RB Leipzig eindigde als tweede in hun groep met Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Celtic.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze RB Leipzig – Manchester City vind je hieronder.

RB Leipzig

Beide ploegen doen het momenteel in hun respectievelijke competities niet slecht.

RB Leipzig staat op amper vier punten van de gedeelde leiders Bayern München, Borussia Dortmund en Union Berlijn.

Ook Manchester City doet nog steeds mee voor de titel met een tweede plaats op twee punten van leider Arsenal, dat wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.

RB Leipzig begon nochtans stroef aan het seizoen, maar de Duitsers herpakten zich met een reeks van achttien ongeslagen wedstrijden.

Daar kwam pas twee speeldagen geleden een einde aan na een nederlaag tegen Union Berlijn.

Dit weekend werd wel alweer gewonnen op Wolfsburg. Leipzig zit dus wel degelijk nog steeds in een uitstekende vorm.

Manchester City haalde vorige week een enorm belangrijke overwinning tegen Arsenal, waardoor ze zelf even de leiding overnamen.

Verrassend genoeg volgde afgelopen weekend een gelijkspel tegen Nottingham Forest, waardoor Arsenal weer over de Citizens wipt.

De ploeg van Guardiola heeft nu al vier van haar laatste vijf uitwedstrijden in alle competities niet kunnen winnen en ook in de Premier League halen ze amper vier op twaalf.

Hoewel City op cruciale momenten in de Premier League vaak toch kan doen wat ze moeten doen, zoals vorige week tegen Arsenal, lijkt dat in de Champions League eerder niet te lukken.

City kon namelijk nog nooit de Champions League winnen.

Met nu RB Leipzig als tegenstander, krijgen ze alweer een erg moeilijke tegenstander voorgeschoteld.

Leipzig is erg sterk bezig én verloor in al hun vijftien thuiswedstrijden dit seizoen nog maar twee keer.

Bovendien werd ook vorig jaar nog gewonnen van Man City met 2-1.

Tot slot bleef het in de groepsfase van de Champions League ook telkens 0-0 in de uitwedstrijden van City tegen Borussia Dortmund en FC Kopenhagen.

Wij denken daarom dat RB Leipzig in eigen huis minstens één punt zal kunnen rapen tegen City.

RB Leipzig wint of gelijkspel (notering van 2.15)

 

Comeback van Nkunku

RB Leipzig kan woensdag opnieuw op topscorer Christopher Nkunku rekenen en dat is erg goed nieuws voor de Duitsers.

Nkunku liep in november tijdens de laatste training van Frankrijk voor zijn vertrek naar Qatar een knieblessure op en lag zo’n drie maanden in de lappenmand.

Ondanks het feit dat hij vijf competitiewedstrijden miste, staat Nkunku met twaalf goals nog steeds op de tweede plaats in topschutterstand.

Vorige week mocht hij al 21 minuten invallen tegen Wolfsburg. Dat was voldoende om meteen het verschil te maken met een assist.

De Franse topschutter van 80 miljoen euro kan ook het verschil tegen Man City. Hij zal zich dan ook maar wat graag willen bewijzen in de Champions League.

Het ideale moment om zijn terugkeer te vieren met een doelpunt.

Nkunku scoort (notering van 3.20)

Must See

More in Champions League