Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Houdt KRC Genk opnieuw de nul tegen Sint-Truiden?

KRC Genk en Sint-Truiden nemen het zondagmiddag om 16:00 uur tegen elkaar op in de Cegeka Arena. Het zal de 50ste Limburgse derby zijn in de Jupiler Pro League tussen beide teams. Voor de Kanaries lijkt het seizoen voorbij, maar de Genkies moeten winnen willen ze de Europe play-offs halen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op dit duel vind je hieronder.

Vanaf minuut 1

Onder Bernd Storck lijkt KRC Genk de goede vorm gevonden te hebben in eigen huis. Ze zijn al zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen en pakten maar liefst negentien punten. Die overwinningen in eigen huis worden meestal veroverd in de eerste 45 minuten. In de laatste vijf thuiswedstrijden gingen de Genkies steeds met een voorsprong de kleedkamer in. In eigen huis zijn ze tegenwoordig niet uit hun lood te slaan. Het afgelopen seizoen kende de wedstrijd een gelijkaardig verloop. Genk maakte snel drie doelpunten en STVV kwam dat niet meer te boven in de tweede helft. Kan Genk ook dit weekend de wedstrijd beslissen in de eerste helft en de drie punten thuishouden?

Genk leidt bij rust en wint (notering van 2.25)

De nul houden

Dit seizoen kon de verdediging van KRC Genk al zeven keer de nul houden en zes keer was dat in eigen huis. Meestal was dat tegen een ploeg uit de rechterkolom.

Op dit moment bevindt STVV zich ook in de rechterkolom. Het lijkt dus een uitgelezen kans voor Maarten Vandevoordt om zijn achtste clean sheet te behalen.

Het zou niet de eerste keer zijn tegen de Kanaries, want de vorige twee derby’s in Genk wist STVV niet te scoren. De laatste vier thuiswedstrijden hadden de Genkies een goed blok staan, waardoor ze driemaal de nul hielden.